• 0

Još jedna investicija koja je obeležila deceniju: Zaradili 43 miliona dolara na akciji

Ova striming platforma danas vredi oko 150 milijardi dolara

  • 0

Nedavno smo pisali o tome kako se Entoni Vud, "kralj striminga", istinski obogatio tek nakon što je napustio Netfilks i osnovao svoju firmu - Roku. Ipak, sudeći po aktuelnim analizama, investitori koji su dugoročno igrali tokom ove decenije, obogatili su se ulaganjem u Netfliks.

Ova najpopularnija striming platforma je do pre 10 godina još bila na početku, a danas je jedna od 40 najvrednijih kompanija u SAD, čija se tržišna vrednost poslednjih dana kreće između 140 i 150 milijardi dolara, a prema podacima iz prošlog kvartala, broj pretplatnika širom sveta iznosi skoro 160 miliona.

Razlog tome su konstantan rast broja pretplatnika (uključujući pretplatnike izvan SAD), vreme koje provode uz Netfliks, kao i kvalitetan, originalni sadržaj.

Kako navodi "CNBC", upravo je deonica Netfliksa ostvarila najbolji rast na indeksu S&P 500. U odnosu na početak 2010. do danas, ostvaren je prinos od čak 4181 odsto, a ulog od milion dolara u akciju Netfliksa 1. januara 2010. godine, danas bi vredeo oko 43 miliona dolara.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke