• 7

Gasi se 4.000 firmi u Srbiji, katanac u narednih pet meseci

Ova preduzeća nisu dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve uzastopne poslovne godine, čime su probili sve rokove

  • 7

Iz Agencije za privredne registre javljeno je da će oko 4.000 neaktivnih firmi u Srbiji biti prinudno likvidirano u narednih pet meseci. Ova preduzeća nisu dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve uzastopne poslovne godine 2017. i 2018.

- Prošle godine je po istom osnovu obrisano oko 22.400 privrednih društava iz Registra privrednih subjekata, a u ovom, novom postupku, stekli su se razlozi za pokretanje prinudne likvidacije kod oko 4.000 privrednih društava - navodi se u saopštenju Agencije.

Razlozi za pokretanje prinudne likvidacije ne mogu se ukloniti, kažu nadležni, jer su istekli svi rokovi za dostavljanje pomenutih izveštaja.

- Nakon isteka roka od 90 dana od dana objave obaveštenja, registrator nadležan za poslove registracije u Registru privrednih subjekata će pokrenuti postupak prinudne likvidacije kod navedenih društava i tek nakon toga, u roku od 60 dana, obrisati ta društva iz registra - preciznije objašnjavaju iz APR-a.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

  • nele 011

    Neaktivno preduzece od 2004-te za gasenje...platilo 700.000 dinara...plus knjigovodje, advokati, sudjenja, zivci, trcanje....Kako se primilo na ona lepa drzavna obecanja....TUGA!!!

  • ljubo

    u covilizovanom svetu je tako kad ne dostavis izvestaj cak i posle dve godine znaci debela mucka.Dosta je narod placao za propala i pokredana preduzeca.

  • 🤔

    Pa zar nije Vucic rekao da otvaramo a ne zatvaramo fabrike ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke