• 3
 ≫ 

Sećate se kompanije koja je napravila čudo s veganskom kobasicom? Toliko im dobro ide da dele bonus

 ≫ 

Pekara je stvorila pravu pomamu početkom prošle godine, kada je saopštila da uvodi pecivo sa zamenom za meso, koje će umesto tradicionalnog mesa kobasica koristiti fermentirani protein

  • 3
Rolnica, veganska kobasica Foto: Profimedia

Kompanija Greggs će isplatiti radnicima 7 miliona funti bonusa posle fantastičnog uspeha veganske kobasice. 25.000 zaposlenih pekarskog lanca dobiće do 300 funti ovog meseca.

Zaposleni u Greggs-u nagrađeni su posebnim bonusom od 7 miliona funti nakon što je izuzetno uspešno lansiranje veganske kobasice od strane tog lanca pekarskih proizvoda prošle godine povećalo prodaju i profit.

Osim zaposlenih, bonus će dobiti i menadžeri. Greggs je saopštio da plaća jednokratnu isplatu radnicima "kao priznanje njihovog ključnog doprinosa poslovnom uspehu".

Oko 19.000 zaposlenih, koji su bili u kompaniji pre i do marta prošle godine, dobiće puni iznos od 300 funti. Ostatak će dobiti 75 funti za svaki kvartal s kojim su bili u kompaniji, do kraja prošle godine.

Kompanija, koja ima više od 2.000 prodajnih mesta širom Velike Britanije, povisila je ciljeve za profit treći put od početka novembra, pošto je saopštila da je prodaja porasla za 8,7% u tri meseca do 28. decembra.

Posao je postigao visok nivo rasta na teškom tržištu na kojem su mnogi restorani i trgovinski lanci bili prinuđeni da restrukturiraju ili zatvore radnje. Greggs je rekao da je bila velika potražnja za njihovom tradicionalnim ponudom i da je veganska kobasica postigla ogromnu popularnost.

A kako je Greggs počeo posao sa veganskiim kobasicama prošle godine, pročitajte u našem posebnom tekstu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>