• 2
 ≫ 

Zarolaš viršlu na veganski način, majstorski odradiš PR i gledaš kako se čudo dešava

 ≫ 

Novi proizvod koji obožavaju vegani, pomogla je da akcije kompanije Greggs skoče čak 77 odsto

  • 2
rol viršla Foto: Pixabay

Uspeh njihove veganske kobasice (slano pecivo, kao rol viršla) pomogao je tom američkom pekarskom lancu da zabeleži ogroman rast profita i da nagradi investitore delom dividende.

Greggs je saopštio da je imao "izvanredan trgovački učinak“ u prvoj polovini 2019. godine, kao i da je za to zaslužna upravo najprodavanija veganska kobasica.

Pekara je stvorila pravu pomamu na društvenim mrežama početkom godine, kada je saopštila da uvodi pecivo sa zamenom za meso, koje će umesto tradicionalnog mesa kobasica koristiti fermentirani protein.

To je pokrenulo raspravu na društvenim medijima oko toga da li se veganski proizvod može, ili treba, nazvati rol viršlom ili kobasicom - što je na kraju dovelo do, kako su to mediji opisali, "majstorskim odrađenim PR".

Sporni tvit tv voditelja Pirsa Morgana samo je izazvao veće interesovanje.

Prema Greggsovim podacima, pecivo prilagođeno veganima sadrži više proteina nego verzija mesa, sadrži 2 grama manje masti, ali sadrži 0,3 grama više soli.

Kompanija je saopštila da su u utorak i tradicionalniji pekarski proizvodi takođe dobro prodavani u prvoj polovini 2019. godine, uporedo sa rastom kafe, artikala za doručak i drugih novih mogućnosti hrane sa sertifikatom Fairtrade.

Najveći britanski lanac pekarskih proizvoda najavila je 58% rasta osnovne dobiti za prvu polovinu 2019. godine. U istom periodu kompanija je zabeležila prodaju od 546 miliona funti (664 miliona dolara).

Akcije kompanije porasle su više od 77% u odnosu na dosadašnji period.

VIDEO - Grozan izazov trese internet: Da li biste popili mleko viršlom?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    30. jul 2019 | 16:16

    wtf??? dajte mi srednje pečen krvavi veganski biftek? dajte mi gušćiju paštetu od boranije... aj ti shvati taj kult veguna.

  • Баш ће нам користити.

    30. jul 2019 | 18:06

    Феноменалан клип. Лепо објашњено како се спрема, нормативни, температура и време,...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>