• 8

Zbog magle, otkazani letovi za ova tri grada sa beogradskog Aerodroma

Na Aerodromu "Nikola Tesla" kažu za Telegraf.rs da su oni neprekidno otvoreni za saobraćaj jer raspolažu najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti (magle)

 • 8

Zbog guste magle  jutros su otkazana poletanja aviona za Beč, Podgoricu i Ljubljanu sa beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", a kako javljaju mediji, sinoćl letelice koje su dolazile sa tih destinacija nisu mogle da slete.

Kako Telegraf.rs saznaje, beogradski aerodrom je otvoren za saobraćaj, a na pilotima i avio-kompanijama je da donesu odluku o poletanju. 

Na Aerodromu "Nikola Tesla", takođe, kažu za naš portal da su oni neprekidno otvoreni za avio-saobraćaj jer raspolaže Kategorijom IIIb, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti (magle).

- Ovo praktično znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste od 50 metara i vertikalne vidljivosti većoj od 15 metara - navode na Aerodromu "Nikola Tesla".

Da li će avio-kompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno je nekoliko drugih činilaca:

- Da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima,  procedure koju propisuju avio-kompanije, i na kraju, zavisi od odluke pilota, koji donosi odluku da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliži aerodrom, odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu - objašnjavaju u ovom preduzeću i dodaju da su sve operativne službe Aerodroma neprekidno  angažovane kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfora dok borave kod nas.

Video: Egipatski avion blokirao aerodrom Nikola Tesla u Beogradu

(Telegraf Biznis/LJ. R. /RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Alex

  Normalno da ne mogu da slete kad do ovih destinacija lete ATR avioni koji nisu opremljeni uredjajima za sletanje u ovakvim uslovima !

  1
  0

  Podelite komentar

 • Mok

  Najzagadjeniji grad u svetu Beograd...

  8
  5

  Podelite komentar

 • Red briggade

  Sad su im krivi piloti što neće da sleću i poleću...ako je i tako, piloti onda sa razlogom neće.

  5
  1

  Podelite komentar

Google preporuke