• 0

Svetski ekonomski forum očekuje i Trampa u Davosu, da li će se pojaviti?

"Zainteresovani za održiv i kohezivan svet"

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp trebalo bi da učestvuje na 50. jubilarnom skupu svetskih političkih i poslovnih lidera, koji će se održati u Davosu od 21. do 24. januara, saopštio je Svetski ekonomski forum (WEF).

Tramp je učestvovao na ovom godišnjem događaju u švajcarskom zimskom centru u januaru 2018, posle prve godine svog mandata na funkciji predsednika, upućujući tom prilikom svetskoj eliti svoju poruku "Amerika na prvom mestu", prenosi Rojters.

Predsednik SAD-a, prvi koji je u poslednje dve decnije prisustvovao Svetskom ekonomskom forumu, prošle godine nije učestvovao na skupu, a njegov povratak u Davos dolazi usred procesa njegovog opoziva zbog optužbi za zloupotrebu moći i sticanje ličen koristi o čemu Senat treba ovog meseca da se izjasni.

U delegaciji SAD koja stiže na forum u Davosu nalaze se ministar finansija Stiven Menučin, američki trgovinski predstavnik Robert Lajtizer, kao i Ivanka Tramp i njen suprug DŽared Kušner, prema WEF-ovoj listi učesnika koja je podeljena na konferenciji za novinare.

Ime iranskog ministra spoljnih poslova Mohameda Džavada Zarifa, koji je bio očekivan, više nije na listi od gotovo 3.000 učesnika ovog događaja, koji se ove godine održava pod sloganom: "Zainteresovani za održiv i kohezivan svet".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>