• 1
 ≫ 

Svetski ekonomski forum u Dalianu - šta možemo da očekujemo

 ≫ 

Tražićemo rešenja koja će osigurati da naša budućnost bude usmerena na ljude - poručio je osnivač Svetskog ekonomskog foruma

  • 1

Tektonske tehnološke promene, globalno zagrevanje, geopolitičke neizvesnosti i tenzije, rastuća nejednakost: to su glavni izazovi s kojima se svet suočava, i neke od najvažnijih tema koje će biti razmatrane na Godišnjem sastanku na Svetskom ekonomskom forumu u Kini (AMNC)

Više od 1.800 lidera iz država, biznisa, civilnog sektora, akademske zajednice i umetnosti će učestvovati u kineskom obalskom gradu Dalian od 1. do 3. jula kako bi otvorili razgovor o „Leadership 4.0: Succeeding in a New Era of Globalization"

- Ulazimo u novu fazu globalizacije koju možemo nazvati globalizacijom 4.0 - rekao je Klaus Švab, osnivač i izvršni predsednik Svetskog ekonomskog foruma.

- Četvrta industrijska revolucija će oblikovati naredne godine globalne saradnje. U Dalianu na našem Godišnjem sastanku tražićemo rešenja koja će osigurati da naša budućnost bude usmerena na ljude, uključiva i održiva -

Kineski premijer Li Kećijang će takođe prisustvovati skupu, zajedno sa nekoliko viših ministara i diplomata.

Dolazi privredna i poslovna elita iz više od 120 zemalja sveta, kako bi razgovarali o četiri glavne tema skupa: Tehnologija, održivost, odgovornost i agilnost u poslovanju. Neki od naslova panela su i "Korišćenje 5G mreže“, "Klimatske promene – sledeća finansijska kriza“, "Preispitivanje kapitalizma i kako oporezivati globalno poslovanje“, "Kuda ide trgovinski rat“...

Na više od 200 sesija i radionica prisustvovaće više od 1.000 poslovnih lidera, uključujući 100 osnivača i izvršnih direktora, predstavnika umetnosti i kulture, akademske zajednice i medija.

Dalian će takođe ugostiti članove preduzetnika Svetskog ekonomskog foruma, globalnih lidera i zajednica mladih globalnih lidera, kao i neke od poznatih imena u kulturi...

Sastanku će prisustvovati i 150 najperspektivnijih startap kompanija na svetu, kao i članovi zajednice pionira tehnologije i mladih naučnika.

Telegraf Biznis u narednim danima prenosiće vam najvažnije poruke iz Letnjeg Davosa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>