• 2

Putin obećao poreske olakšice za male i srednje preduzetnike

Inflacija je u Rusiji prošle godine iznosila 3 procenta, a bilo je predviđeno 7 odsto

  • 2

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, u godišnjem obraćanju o stanju nacije u Federalnom parlamentu, da je inflacija u zemlji iznosila prošle godine tri odsto, što je za četiri procenta manje od predviđenog.

U govoru koji, kako je sam rekao, prvi put drži u parlamentu na samom početku godine, Putin je poručio da je neophodno ubrzati proces usvajanja svih zakona koji se tiču poreskih olakšica, prenosi Sputnjik. Dodao je da podršku države ne treba da uživaju samo krupna preduzeća, već i predstavnici malog i srednjeg biznisa.

Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Putin je istakao da tempo rasta bruto domaćeg proizvoda Ruske Federacije u 2021. godini mora da bude viši od svetskog, a Sputnjik prenosi da je ovo 16. Putinovo obraćanje o stanju nacije, tokom njegova tri mandata, kao i to da je govor fokusiran na unutrašnju i spoljašnju politiku zemlje, na njenu ekonomiju, demografiju i nacionalne projekte.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jupiter

    E da nama to se desi?

  • Jakol

    Blago Rusima sto te imaju !!! Ziveo 100 god. ( najmanje ) !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke