• 5

Nova industrija koja vas može učiniti milionerom: Zlatne akcije marihuane

Deonice kompanija koje trguju marihuanom mogle bi da naprave bum na tržištu kapitala poput onog koji su izazvali Fejsbuk ili Netfliks

  • 5
Beba, dete, marihuana

Foto: Shutterstock

Iskusni investitori znaju da uspešna investicija zavisi od ravnoteže prave količine rizika za dovoljno veliku nagradu. Svako može da napravi zalihe novca, kockajući se svojim ulaganjem, želeći ogromne prinose.

Nažalost, poput poseta kockarnicama u Las Vegasu, ulaganje u novac gotovo uvek dovodi do velikih gubitaka - kuća uvek pobeđuje.

S druge strane, svako može da odloži novac na štedni račun, i tako zarađuje. Vi ćete biti na sigurnom, ali vaš teško zarađeni novac neće baš rasti vremenom, i inflacija će prilično da pojede vašu imovinu.

Da, teško je naći balanas između rizika i očekivane nagrade. Zato je investitorima zanimljiva malo poznata kanadska kompanija koja je koja je upravo našla ključ za ono što, neki stručnjaci misle da bi moglo da bude ključno za profit od nadolazećeg buma marihuane.

Veruje se da ova vrsta ulaganja ima potencijala da investitori zarade na duže staze. Ta kompanija sada ima mogućnost da zakupi dobit od kombinovane industrije kanadskog i američkog kanabisa.

Ulaganje, investicije, biznis, berza

Foto: Shutterstock

Ono što ovu kompaniju čini posebno uzbudljivom je ta što su analitičari ranije preporučili ovu investiciju ali iz potpuno drugih razloga. Pogledajte kako to izgleda otkad je grupa inestitora iz kompanije Motlei Fool preporučila članovima:

-1,151% prinosa od njihove preporuke iz jula 2016. godine

-46% rast prodaje samo u prošloj godini

-procenjuje se da je 98% tržišta ostalo za osvajanje

Ova kanadska kompanija zaključila je ključna partnerstva sa poput onih sa Fejsbukom, Amazonom, a sada i vladom iz Ontarija.

Drugim rečima, budućnost ove kompanije je da ne mari za marihuanu, već je savršeno spremna da iskoristi potencijal industrije. Kompanija, jednostavno ima sjajnui budućnost, predviđaju oni.

- Mi u Motlei Fool-u edukujemo investitore i otkrivamo trendove pre nego što postanu veliki tokom 25 godina. Pogledajte nekoliko firmi koje smo izabrali da dominiraju na njihovom polju i kako su poslovali otkad smo ih preporučili našim pretplatnicima - kažu oni:

Netfliks, porast od 17.476%

Amazon, 12,147%

Dizni, 8,008%

Da ste uložili 1.000 dolara u svaku od tih kompanija kada suih preporučili, sada biste sedeli na 466.417 dolara. Oni dalje u svom tekstu aludiraju na bi sada trebalo mudro pozicionirati svoj portfelj za nadolazeći bum marihuane.

Čak i uz ovoliki uspeh kompanije i njen dogovor sa kanadskom vladom, malo investitora nego što biste mogli očekivati, koriste ovu priliku. Zbog vremenski osetljive prirode ovog razvoja, sastavili su izveštaj koji pokazuje kako ova deonica može iskaliti sopstvene "milionere marihuane".

Oni navode i mnoge razloge zbog kojih misle da bi svaki investitor koji razmišlja o budućnosti trebalo da obrati veliku pažnju na ovu revolucionarnu novu industriju i šta bi mogla biti prilika za investiranje koja menja život.

Podsetimo, kanadski proizvođač marihuane Kronos započeo je trgovanje akcijama na američkoj tehnološkoj berzi Nasdak, još prošle godine. Kronos je prvi proizvođač i prodavac marihuane čijim se akcijama trguje na Volstritu, mada se na berzi trguje i hartijama drugih kompanija koje su indirektno povezane s industrijom kanabisa. Trgovanje Kronosom se odnosi samo na one zemlje koje nemaju saveznu zabranu za marihuanu, poput Izraela, Australije, Nemačke i Kanade, što je kompaniji verovatno pomoglo i da dobije odobrenje za listiranje na Nasdaku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • keba

    15. januar 2020 | 22:42

    Legalizuj bre!Visestruko korisna biljka! Uostalom zato je i satanizovana i zabranjena... od tekstilne industrije do bio goriva... Pa onda medicinski kanabis i ulja...a zasto da ne i u komercijalne? Profitirala bi drzava i narod...

  • Andrej

    15. januar 2020 | 17:41

    Ozbiljno!?

  • .....

    15. januar 2020 | 20:12

    Jaoooo pa zar se za to neseku ruke kod moralnih Srba

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>