• 8

Večerate u Švedskoj, sednete na voz, naspavate se i do jutra ste već u Londonu

Voz bi napustio stanicu u Malmeu u 19:40 sati, pokupio putnike u Kopenhagenu u 20:40, a onda posle prospavane noći u 6 sati ujutru stigao u Keln

  • 8

Putnici iz Švedske uskoro bi mogli da posle večere sednu u voz i krenu na put. Ujutru bi već bili u Londonu.

Kako piše "Independent" plan švedskih zvaničnika je uvođenje vozne linije u kom će putnici moći da prespavaju, a za to vreme će preći hiljade kilometara.

"Trafikverket" navodi da bi voz kretao iz Malmea do Kelna u Nemačkoj, odakle bi dalje išli vozovi ka ostalim gradovima Evrope.

Voz bi napustio stanicu u Malmeu u 19:40 sati, pokupio putnike u Kopenhagenu u 20:40, a onda posle prospavane noći u 6 sati ujutru stigao u Keln.

Linije koje već postoje mogle bi putnike do Londona da odvedu već do 11:57 kada je i vreme za poslovne sastanke u prestonici Britanije.

Iz Kelna se do Amsterdama stiže do 9:28, Minhena 11:08, a do Pariza stižete do 10:05.

Planirano je da ova linija krene 2022. ili 2023. godine, a švedska vlada je već predložila širenje noćnih linija kako bi time stala delimično na put "kratkim" letovima koji doprinose klimatskim promenama.

Prvi plan se odnosi na Keln, ali zvaničnici predviđaju da će ovakve linije jednog dana da budu uvedene i za Frankfurt, Brisel, Berlin i Bazel.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    Ih, onda mi do CG (do Bara) mora budemo za 4 sata!

  • Bojan

    Baba Smiljo procitaj tekst do kraja.

  • Kostadin

    Voz bi napustio stanicu u Prokopu u 19:40 sati, pokupio promrzle putnike u Batajnici u 20:40, a onda posle neprospavane noći u 6 sati ujutru nestalo bi 10 hiljada infrastrukturnih somića. I tako svaki dan u proteklih 50 godina.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke