• 3

Posle 20 godina: Moguće obnavljanje avio-linije između Beograda i Prištine

- Ova linija bi mogla da zaživi onog trenutka kada budu ukinute takse i kada dijalog bude nastavljen - kazao je direktor Kancelarije za KiM

  • 3

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić očekuje da će danas u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, koje bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio linija između Beograda i Prištine.

Ðurić je za RTS kazao da bi ta linija mogla da zaživi nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije i nastavka dijaloga, za šta je, takođe, preduslov da, kako kaže, anticivilizacijske takse budu ukinute.

Potpisivanje pisma o namerama predstavljalo bi prvi simboličan korak u pravcu obnavljanja avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina, kazao je Ðurić.

Mirko Đurić

Direktor vladine Kancelarije dodaje da će vlasti u Beogradu o toj nameri zvanično obavestiti i Unmik i Kfor - Foto: Tanjug/ANDRIJA VUKELIC

- Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio liniju, što bi glavni grad naše južne pokrajine učinilo bliže Beogradu - kazao je Ðurić.

Direktor vladine Kancelarije dodaje da će vlasti u Beogradu o toj nameri zvanično obavestiti i Unmik i Kfor koji su, podseća, po Rezoluciji 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na KiM.

- Ova linija bi mogla da zaživi onog trenutka kada budu ukinute takse i kada dijalog bude nastavljen - kazao je Ðurić i dodao da očekuje dobre vesti o tome danas iz Berlina.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    20. januar 2020 | 10:18

    Imamo li mi neki nacionalni ponos ili su samo pare važne!? Koji to Srbin leti u Prištinu? Šta je sa vama i... ti!?

  • Lord

    20. januar 2020 | 11:37

    Treba, bice lakse dopremiti paradajz njihov, i ostalo povrce..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>