• 27

Tramp slavi uvođenje avio-linije između Beograda i Prištine: "Ovo je još jedna pobeda"

Komercijalnih letova između Beograda i Prištine nema 21 godinu

  • 27

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je još jednom pobedom potpisivanje sporazum Srbije, Kosova i nemačke aviokompanije "Lufthanza" o ponovnom uspostavljanju komercijalnih letova juče u ambasadi SAD u Berlinu.

Dvadesetpetominutni let između Beograda i Prištine obavljaće niskotarifni prevoznik "Lufthanza Jurovings", koji već ima avion stacioniran u Prištini, piše AP. Glavni operativni direktor "Jurovingsa" Mihael Kniter rekao je da bi letovi mogli početi "čim obe zemlje uklone dodatne regulatorne prepreke".

Tim povodom na Tviteru se oglasio i američki predsednik Donald Tramp koji je uspostavljanje ove avio-linije nazvao pobedom. 

- Svi su rekli da se to ne može učiniti. Ali, prvi put u veku biće direktnih letova između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda - tvitnuo je Tramp i zahvalio se savetniku za nacionalnu bezbednost SAD Robertu O'Brajenu.

O'Brajen je  juče izjavio da je "pismo o namerama" koje su u Berlinu potpisali "predstavnici dveju zemalja""istorijski dogovor" i komercijalne avionske veze nazvao "životnom snagom savremene privrede".

Komercijalnih letova između Beograda i Prištine nema 21 godinu.

Sporazum su potpisali državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Milun Trivunac i generalni direktor Uprave civilnog vazduhoplovstva Kosova Eset Beriša.

Video: Najveći Trampov blam ikada: 1775. naši su Englezima oteli vojni aerodrom

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ML

    Imamo I mi avione za Pristinu,cekaju na Batajnici...

  • Perica

    Dakle sporazum Srbije i Kosova a ne Beograda i Prištine. Sve je jasno.

  • Boža zemunac

    Trampe " Srbine ", nemoj više da nam pomažeš.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke