• 15

Koka-Kola: Ne odustajemo od plastičnih flaša, ljudi ih i dalje žele

Bea Perez, direktorka sektora za održivost ove kompanije, gost je na aktuelnom forumu u Davosu

  • 15

Iz kompanije "Koka-Kola" kazali su za BBC da nemaju nameru da ukinu jednokratne plastične flaše, jer ih potrošači i dalje žele zato što su lagane i imaju čep, tako da piće ne moraju ispiti odjednom.

Bea Perez, direktorka sektora za održivost, kaže da se "Koka-Kola", međutim, obavezala da će do 2030. reciklirati sve što bude proizvedeno, a taj materijal biće iskorišćen za pravljenje novih flaša.

Zagovornici zaštite životne sredine tvrde da će, uprkos tome, brojne ambalaže ove kompanije ostati neprikupljene, odnosno završiće na deponijama.

"Koka-Kola" proizvodi oko 3 miliona tona plastične ambalaže godišnje, što je ekvivalentno broju od 200.000 flaša u jednom minutu. U 2019. organizacija "Oslobodimo se plastike", navela je da ova kompanija na globalnom nivou najviše doprinosi proizvodnji plastičnog otpada.

Ipak, Perez je na aktuenom forumu u Davosu rekla da "Koka-Kola" prepoznaje da mora postati "deo globalnog rešenja". Ona je dodala i da posao ne bi mogao da nastavi da se odvija, ako ne udovolje kupcima, ali i da poštuje mlade aktiviste.

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Idi begaj

    A da se svi ugledamo na svabove.Vracati ambalazu u automate i to ti plate 0,25 centi po flasici

  • Blek

    Naravno da treba ostaviti i plasticne flase u upotrebi. pa neka pije ko iz cega voli. Plasticne flase su lakse za nositi, prakticnije, zilavije, lakse se cep moze odvrnuti i ponovo zavrnuti tako da se pice ne mora odjednom i odmah sve popiti...

  • Zlo

    Meni je najbolja koka kola onu koju ne popijem.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke