• 12

Afera Bakarne cevi: Zatvorili fabriku u Majdanpeku, ljudi ne znaju gde će. Reagovalo ministarstvo

Fabrika bakarnih cevi Majdanpek privatizovana je 2004. godine

  • 12

Ministarstvo privrede saopštilo je da je upoznato je sa situacijom u fabrici "Bakarne cevi" u Majdanpeku, odnosno sa donetom odlukom o obustavljanju proizvodnje, i stupilo je u kontakt sa rukovodstvom kompanije.

- Zatražen je hitan sastanak da bi se dodatno upoznali sa situacijom i razlozima za ovakvu odluku. Naš cilj je da kao odgovorna vlada eventualno iznađemo mehanizme kako da pomognemo kompaniji da ostane u delatnosti i time sačuvamo oko 350 radnih mesta - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede kaže da je insistiralo na otvorenosti za saradnju i podršci, poštujući pravo i odluku Skupštine akcionara privatne kompanije da, rukovodeći se svojim poslovnim interesima, donese takvu odluku.

Podseća se da je Fabrika bakarnih cevi Majdanpek privatizovana 2004. godine i da je bila u monitoringu do 2006 . godine, kao da je sve svoje ugovorne obaveze ispoštovala.

Od 2006. godine Ministarstvo privrede nema nadležnost nad tim preduzećem.

Ministarstvo privrede ističe da je svakodnevno u kontaktu i sa predstavnicima kompanije i sa opštinom Majdanpek i da je apsolutno opredeljeno da sve svoje kapacitete u skladu sa zakonom stavi na raspolaganje kompaniji da sačuva posao i radna mesta za zaposlene.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    Da nije privatizovana ostala bi nasa. Mnoge nase jake firme su isprva pustali da propadnu, a onda prodavali u bescenje.

  • Goca

    Svaka privatizacija je tako zavrsena,traje 2_3_5godina isisaju sta mogu i katanac,i u Beogradu i celoj Srbiji.Skoro je bilo sa hotelima na Vlasinskom jezeru,prodati arapima radilo dve godine i eno propada.A ovamo otvara fabrike....

  • JS

    Da li ce i to da kupe Kinezi? Da im jos izgradimo novu fabriku, za sto radnih mesta?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke