• 31

Vučić protiv ukidanja zabrane rada nedeljom: "U regionu se to nije pokazalo kao dobar potez"

Zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom - rekao je predsednik Srbije

  • 31

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom i ukazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

- Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim - kazao je on.

Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

- Sada, kada imamo rast ekonomije treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina - istakao je on.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na konstataciju da se građanima ne bi svidelo da ne rade marketi nedeljom, Vučić je rekao da postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade.

- Zna se kako se plaća rad nedeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom - poručio je on.

Vučić je kazao da će posle ovog krenuti da traže da ne radimo ni petkom, da ne radimo od 7 do 16, kasnije od 9 do 17 i tako dalje.

- Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam voleo da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo - kazao je on.

Istakao je da ne razume ni pomeranje radnog vremena, i da to zamera ministru Zoranu Ðorđeviću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnik nedeljom

    Ja svaku nedelju radim, ni jednu jedinu nisam bio slobodan (osim kada sam na godišnjem odmoru) . Evo već 5 godina za redom, i mislim da bi trebalo da se uvede zakon. Ili kad već gospodin ne da, neka reguliše lepo zakon pa da mi bude plaćen rad nedeljom a ne minimalac. Iako imam završen fakultet ali nema vezu da se zaposlim na drugim mestima.

  • ljubica

    Kada bi svako radno mesto bilo samo da se palaca jezikom i pri tom da ga drugi hrane , oblace, peru i peglaju onda bi svi mogli da "rade" i nedeljom.

  • Gz

    Nije tacno gospodine predsednice,u celoj evropi se vrlo postuje vikend i slobodno vreme,vreme sa porodicom nema cenu. Radi se dosta,ko zeli i vise poslova,a vikend je vikend,zna se.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke