• 12

Beograđani u proseku zaradili skoro 600 evra

Prosečna plata u prestonici u novembru prošle godine iznosila je 593 evra - podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić

  • 12

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je, prema zvaničnim podacima koji su objavljeni 24. januara, prosečna plata u novembru u Beogradu iznosila 69.713 dinara.

Vesić je za TV Hepi kazao da je već u novembru ispunjeno obećanje dato građanima da će do kraja 2019. prosečna plata u Beogradu biti skoro 600 evra.

Dodao je da će kada 22. februara budu objavljeni podaci za decembar prosečna plata u Beogradu biti između 600 i 615 evra.

Goran Vesić Bg voz

- Poslednjeg dana oktobra prošle godine stopa nezaposlenosti u Beogradu je bila 7,7 odsto - naveo je Vesić - Foto: Skupština grada

- Povećanje plata u Beogradu nastaviće se od januara ove godine jer zaposleni u javnom sektoru Beograda primaju od početka ove godine regres i imaju povećanje plata, a rastu plate i u privatnom sektoru posebno u građevinskom sektoru i uslugama - poručio je Vesić.

On je podsetio da je prosečna plata u prestonici u novembru prošle godine iznosila 593 evra, ukazao je Vesić, dok je u novembru 2013. godine bila 465 evra i da je tada stopa nezaposlenosti iznosila 25 odsto.

- Poslednjeg dana oktobra prošle godine stopa nezaposlenosti u Beogradu je bila 7,7 odsto - naveo je zamenik gradonačelnika.

Video: Vučić: I ove godine ćete imati novi rast penzija i plata u javnom sektoru

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilanT

    A koliko su Srbi zaradili???

  • Ena

    Javnom sektoru i privatnom tj gradjevincima ako se racunaju turci i indijci i kinezi koje debelo placate sto grade po Srbiji onda je moguce da su tolike plate .Da i smanjen procenat nezaposlenih sa ovim sto su pobegli iz zemlje da ne ostare na birou ili radeci za 30 000.

  • Odlicno

    Pa toliko ljudi daju za stan😂😂😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke