• 4

Angelu će ipak voziti u Tesli: Nemački automobili ne mogu u kratkom roku da ispune zahteve

Električni automobil Tesla postaće službeno vozilo nemačkih zvaničnika

  • 4

Vlada Nemačke je odobrila da električni automobil Tesla postane službeno vozilo u kojem će se voziti najviši zvaničnici te zemlje, uključujući i kancelarku Angelu Merkel.

Naime, radi se o izmeni regulative koja je do sada dopuštala da u obzir za vladine limuzine dođu samo tradicionalni nemački proizvođači - Dajmler, Audi, BMW i Folksvagen.

Kao konkretan razlog je istaknuta bojazan da tradicionalni nemački proizvođači automobila neće u kratkom roku da zadovolje stroge ekološke zahteve na svojim premijum automobilima. Zbog toga se tražila dovoljno dobra zamena.

Iz Berlina pojašnjavaju takođe i da je godišnji trošak Tesle jednak ili čak i manji od premijum uzdanica nemačkog automobilskog trojstva.

Drugi, pak, ističu da je na odluku vlade u Berlinu veliki uticaj imala i odluka Tesle da u Berlinu sagradi svoju mega-fabriku električnih automobila, prvu u Evropi, u kojoj će se od 2021. najpre proizvoditi 150.000 vozila, što bi za koju godinu trebalo da poraste na više od pola miliona vozila godišnje.

Očekuje se da će radno mesto u Teslinoj megafirmi naći 8.000 Nemaca.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    Od toga nema nista....!!!!!

  • slađa

    Nemačka kancelarka Angela Merkel je napravila dobar ekološki izbor i ovog puta. U tome je ispred drugih.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke