• 0

Najbolje iskorišćene sekunde na Superboulu, pogledajte važnu poruku u jednoj reklami

Noć kada se reklama broji sekundama

  • 0
Super Bowl Ads Preview Squarespace

Foto: Tanjug/AP

Astronautkinja Nikol Skot, koja glumi u reklami Olay, sa glumicama Lili Sing i Bizi Filips, dala je savete mladim devojkama i ženama koje zanimaju STEM nauke.

Reč je o zlatnom dobu žena u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. A novi oglas koji se emituje tokom Superboula dokazuje upravo to.

Kako bi odao podršku ženama iz STEM-a koje prave put budućim generacijama, brend za negu tela pokrenuo je Superboul reklamu sa svojom #MakeSpaceForWomen kampanjom.

Oglas privlači gledaoce u uzbudljivoj vožnji kroz svemir sa posadom koju čine samo žene. To je deo veće kampanje za podršku ženama da budu jake, neustrašive i da veruju u sebe, sa dozom humora.

Superboul je ima najveću moć oglašavanja, ali samo oko 27 procenata ranijih oglasa odnosilo se na žene.

Takođe, u mnogim industrijama, poput STEM nauka, žene su još uvek u manjem broju. Olai poklanja dolar devojkama koje programiraju, svaki put kada korisnici označe da im de dopada kampanja ili upotrebe hešteg na Tviteru.

Kompanija se nada da će kampanja inspirisati sledeću generaciju naučnica, programerki i istraživača svemira.

- Priznajemo da mnoge industrije tek treba da dostignu rodnu ravnopravnost, zbog čega koristimo oglas na Superboulu da bismo prikazali neustrašive žene koje su sledbenici u sopstvenim industrijama kao način da inspirišu ljude svuda da se uključe i podrže kampanju - rekao je Erik Rose, direktor brenda za kompaniju Olai.

Trenutno žene čine samo delić radnika u STEM industriji i zarađuju znatno manje nego muškarci.

Prema nedavnoj studiji, 91 procenat žena koje rade u STEM-u veruje da je rodna diskriminacija prepreka u karijeri.

Nikol Skot ohrabruje mlade devojke i žene da veruju u sebe i imaju hrabrost da preuzmu kontrolu nad svojim snovima.

- Obratite pažnju na to u čemu uživate i potražite uzorne modele i druge žene koje su prisutne na ovim poljima kao primer - rekla je ona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>