• 2

Posledice Bregzita već se osećaju: Trećina malih preduzetnika spremna da napusti Britaniju

Kako navode mediji, 60 odsto ispitanika su nezadovoljni načinom kako je britanska vlada zaštitila njihovo poslovanje posle Bregzita

  • 2

Vlasnici malih preduzeća u Ujedinjenom Kraljevstvu smatraju da ih premijer Boris Džonson nije zaštitio od štete koju će Bregzit da im nanese, zbog čega trećina njih planira da poslovanje izmesti iz te unije.

Prema mišljenju anketiranih vlasnika tih preduzeća, skoro polovina se plaši da će izlazak iz Evropske unije imati negativan uticaj na njihovo poslovanje, dok se trećina boji da će izgubiti pristup jedinstvenom tržištu u Evropi, navodi "Independent".

Samo 22 odsto ispitanika ne žali zbog napuštanja EU, dok 35 odsto žali zbog gubitka tržišta, odnosno 29 odsto vlasnika smatra da će im najviše nedostajati olakšice prilikom putovanja.

Kako navode mediji, 60 odsto ispitanika su nezadovoljni načinom kako je britanska vlada zaštitila njihovo poslovanje posle Bregzita. Jedna trećina razmatra da izmesti poslovanje iz Ujedinjenog Kraljevstva ili da se presele preko Lamanša kako bi ostali deo Evrope i tog tržišta.

- Da sam na mestu Boris Džonson, prilično bih se zabrinuo. Ne smatram da vlada obraća pažnju na male kompanije - kaže Ot Vater, direktor kompanije "Censuswide" koja je sprovela istraživanje.

U istraživanju je učestvovalo preko 1.000 malih preduzeća.

Video: To je to! Zastava Velike Britanije se više ne vijori u Briselu

(M. Lj.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    Snaćete se vi ljudi i bez EU. Vidjeće te, vrijeme će pokazati.

  • Брана

    Србија вам отвара врата.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke