Srbija visoko kotirana: U kojim zemljama je najveći "odliv mozgova"?

Odliv mozgova česta je tema u zemljama u razvoju

Komentari

 • Darinka

  Bilo kako bilo u svojoj zemlji treba potražiti sreću. Treba čovjek imati i patriotizma, te ne bježati kad je tvojoj zemlji teško, već gledati kako da joj pomogneš. Što se tiče hljeba, života i ostalog, pa ima toga i ovdje,eee jedino što se ne možeš tako lako i brzo obogatiti, ali ako je pak sve u novcu t.j. onima kojima je sve u novcu sretan im put......

  0
  2

  Podelite komentar

 • Rs

  Dosao majstor kod mene da mi zameni neke cevi za grejanje, posao od dva sata laganoo, naplatio mi pet hiljada...bez poreza bez racuna pa to nema nigde....najbolje se zaradi u Srbiji danas samo ako umes nesto da radis, pa moleri zaradjuju minimum 30e dnevno...dosta bre kukanja vise nego radite, svi bi da budete neki direktori a u inostrantvu ne birate sta cete da radite..

  21
  2

  Podelite komentar

  • onkel

   @Rs

   Da ali u inozemstvu taj tvoj moler zaradi tih 30€ za 1-2 sata. A da se ne raspravljamo o cijenama preračunaj samo koliko kupiš npr. litara goriva za tih 30€ u Srbiji, koliko npr u Austriji ili Njemačkoj.

   1
   2

   Podelite komentar

 • 937

  Svi misle da je preko med i mleko, pa varate se ljudi...

  14
  5

  Podelite komentar

 • Ana

  Zabtaniti odlazak mlađima od pedeset

  7
  11

  Podelite komentar

 • Ena

  Sto bi bili zabronuti i sto bi bila steta za drzavu i onako su ti mozgovi samo uvecavali broj na listi sluzbe za zaposljavanje.!DOBRO JE DA NISMO NA 10 MESTU PO NEPISMENOSI !

  7
  1

  Podelite komentar

 • DARKO 100%

  Niko nije prorok u svom selu ,pa samim tim dok su ovde mozgovi niko ih neceni i nepostuje i tek kad odu preko i njihova dela se procuju svetom onda smo prvi u usvajanju i tapsanju po ramenu i kako je taj /ta nase gore list,sto pokazuje da je vece od intelekta biti castan i posten ,postovati onog koji je bolji jer intelektualac,intelektualac u stvari je onaj koji ume da razmislja ,da povezuje stvari izmedju vidljivog i nevidljivog,jer ako nema casti i postenja i ako nema te osobine takav nemoze nikad biti na korist drustva osim svog dzepa

  15
  1

  Podelite komentar

 • Sram bilo

  Sve koji odlaze, zar im nije lepo ovde, plata 250-300€ eto mogu 2-3 rezervoara goriva da kupe u autu starom 20 godina, mada, realno sta će im, na posao i onako ne mogu dugo da računaju, bolje da gledaju rijaliti i uzivaju u tuđim glupostima... ma sve je super, ljudi, zašto odlazite??

  31
  4

  Podelite komentar

  • 937

   @Sram bilo

   Ako je ovde zaradjivao 250-300 znaci da nije kvalifikovan i da ne zna nista da radi, taj nece moci ni da se zaposli u inostranstvu a i ako se zaposli imace isto malu platu pa dok plati sve racune ostace mu za hranu samo...znaci kao i ovde isto a gradjanin drugog reda preko...

   14
   5

   Podelite komentar

 • Predator

  Pošli s mozgom ljudi vele, što bi rekli jedni u jednoj pesmi

  5
  2

  Podelite komentar

  • Bozidar

   @Predator

   Posli smozgom i vrate se bez mozga. Primera radi, jedna doktorka opste prakse sa Vozdovca (40+god.) Dala otkaz i otisla za Nemacku. Vratila se nakon 6 meseci i sada ceka da ju negde ubace u neki Dom zdravlja. Toliko o mozgovima.

   7
   1

   Podelite komentar