• 0

Aerodrom Morava dobija još jednu pistu, ali neće biti za putnike

Iz Ministarstva građevine ranije su najavili da bi izgradnja nove piste na Aerodromu "Morava" mogla da počne krajem godine

  • 0

Aerodorom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva dobiće još jednu pistu koja će biti namenjena teretnom saobraćaju.

Na današnjem sastanku direktora "Aerodroma Srbije" i privrednih komora tog regiona razgovaralo se o izgradnji nove piste na Aerodromu "Morava" i njenom značaju za privredu tog kraja.

Na konferenciji za novinare održanoj u pauzi sastanka koji je delimično bio zatvoren za medije, direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković rekao je da su svi pripremni radovi završeni.

- Sredstva su obezbeđena, u toku je postupak javne nabavke za izbor izvođača plana. Očekujemo da do kraja ove godine bude završeni plan i tehnička dokumetacija kako bi radovi na izgradnji piste mogli da počnu - naveo je Zdravković.

Nova pista biće duga tri i po kilometara, a široka 60 metara po standardima kargo saobraćaja, koji je, kako su istakli iz Regionalne privredne komore Kraljevo, veoma značajan za ovaj deo Srbije.

Predsednik skupštine Privredne komore Srbije Dragoljub Vukadinović istakao je da je privreda tog dela Srbije u sektoru usluga koji gravitira ka Aerodromu "Morava" ostvarila trgovinski suficit od 600 miliona evra.

- U tom smislu od velikog značaj je otvaranje i intenziviranje aktivnosti na ''Aerodomu Morava'' - dodao je Vukadinović.

Na području Kraljeva nalazi se 25.000 privrednih subjekata i oko dva miliona potencijalnih putnika za turističke letove.

Pre dva meseca pokrenuta je linija Kraljevo-Beč, letovi su utorkom i četvrtkom, a od marta se uvodi linija do Soluna, tri puta nedeljno. "Aerodromi Srbije" pregovaraju sa avio-kompanijama o otvaranju novih linija za destinacije ka Nemačkoj i Turskoj.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>