• 7

Stala proizvodnja u kragujevačkom Fijatu

Čeka se ponedeljak za dalje instrukcije

  • 7

Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu trenutno ne rade zbog "usklađivanja proizvodnje sa tražnjom", a proizvodnja "500L" biće nastavljena u ponedeljak.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković je rekao Beti da je ovo prvi neradni dan u februaru. On je ocenio da je prvi kvartal 2020. godine počeo bolje nego isti period lane, jer ima manje neradnih dana i to je "dobar znak".

Prema rečima Markovića, u ponedeljak će biti nastavljena proizvodnja "500L" i sa Fijatovih traka silaziće 416 vozila dnevno.

(Telegraf Biznis/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    Dajte organizujete domaće privrednike da uđu u proizvodnju domaćeg el.auta,država pomogne izgradnjom hala i kreditno, to bi uvećalo ind.proizvodnju, koliko bi se samo uposlilo dodatnih kooperanata a i dobili bi jeftiniji automobil...imamo mnogo stručnjaka koji rade za strane auto proizvođače tako da nebi bio problem napraviti dizajn za auto...u današnje vreme tehnologije sve ide lakše i mnogo brže, pa i fiat komponente za auto u Kragujevcu uzima iz Kine, Kinezi sve prave, ako treba i dizajn ,rade sve i proizvode sve komponente kao i za mobilne telefone tako i za aute, samo treba sastaviti tim ljudi koji bi se posvetili prpremi za proizvodnju auta, mi za početak treba prostor gde bi se sastavljali i instalirati robote gde su potrebni...evo Turska uložila 3 milijarde u proizvodnju 4 tipa el.auta... kasnije možemo kod nas proizvoditi delove ako nam se isplati...ovako kupujemo strane aute na kojima je ugrađen ogroman profit...najjače su ind.zemlje koje imaju svoju proizvodnju automobila...

  • Balkanski spijun

    i balkanski tigar mora nekad da odmori... nije fer da prestignemo ceo svet :-p

  • 😡😡😡

    Samo ne znam ko ovo kupuje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke