• 8
 ≫ 

Država zatvara rudnik Resavicu, traži vlasnike za još 83 druge firme

 ≫ 

Sprema se UPPR za sedam firmi

 • 8

Na privatizaciju u Srbiji trenutno čeka 83 preduzeća od čega za njih 67 ne može da bude objavljen javni poziv, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan B. Grgurević i dodao da će država krenuti u zatvaranje rudnika Resavica, a o čemu će biti objavljen program.

U još sedam preduzeća u toku je, kako je Grgurević rekao na sednici skupštinskog Odbora za privredu, unapred pripremljeni plan reorganizacije.

Podnoseći kvartalni izveštaj o radu Ministarstva, naveo je da postoji 40-tak aktivnih projekata za unapređenje lokalne infrastrukture u koje je uloženo 158 miliona dinara.

- U ovom periodu objekti iz sedam projekata dati su lokalnim samoupravama na korišćenje - rekao je on.

U nadležnosti Ministarstva je i 19 aktivnih projekata za podršku i razvoj poslovne infrastruke u koje je ukupno uloženo oko 111 miliona dinara.

- Završeno ih je osam i predati su jedinicama lokalne samouprave na korišćenje - rekao je on.

Narodnim poslanicima, članovima Odbora, on je rekao da je resorno ministarstvo utvrdilo elemente za izradu godišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća za trogodišnji period od 2020. do 2022. godine.

U Ministarstvu privrede postoji 155 investicionih projekata, što aktivnih što u fazi monitoringa, dodao je Grgurević.

- U četvrtom kvartalu 2019. godine bilo je 12 novih ugovora u ukupnoj vrednosti od 440 miliona evra, a iz sredstava podsticaja bilo je oko 63 miliona evra - rekao je on i dodao da je značaj ovih ugovora što je njima predviđeno otvaranje 5.275 novih radnih mesta.

Video: Koliko Rusija zarađuje od svojih dijamanata?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ???

  9. februar 2020 | 23:24

  Eeee koliko je bogatasa stvorila ta Resavica,znaiu to ljudi iz Pomoravlja!!!!

  28
  0

  Podelite komentar

 • Rudar

  9. februar 2020 | 10:07

  Ne zatvara se Resavica već neki rudnici u kojima nema više uglja. Uzgred rečeno ne treba dozvoliti neznalicama da sve unakaze što se može unakaziti. Fora je u tome što se želi poklanjanje firmi strancima, uz veliku ličnu korist, kao što je slučaj sa NIS, Borom, PKB,....Sledeći je EPS. Svim silama sprečiti ovo rasparčavanje Srpske privrede i imovine

  16
  3

  Podelite komentar

 • M

  9. februar 2020 | 08:24

  Sve ce rssprodati!!!!

  15
  1

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>