• 4

Za Dan državnosti svi rade redovno, ali se parking neće naplaćivati

Dežuraće 76 pošta u Srbiji, dežurne apoteke, koje inače rade od 00 do 24 časa, biće otvorene i tokom praznika, kao i veliki trgovinski lanci kao što su Maxi, Shop&Go, Tempo, Aroma...

  • 4
prodavnica

Foto: Pixabay.com

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Srbije, na Dan državnosti radiće uobičajeno u subotu i nedelju 15. i 16. februara, kao i u ponedeljak 17. februara.

Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana - hipermarketi, supermarketi, superete, minimarketi i drugi, imaće redovno radno vreme.

JKP "Gradske pijace" tokom obeležavanja praznika radiće uobičajeno, navedeno je iz ovog preduzeća. Veletržnice u Beogradu će za vreme državnog praznika raditi 24 sata dnevno.

Većina prodavnica, kao što su "Maxi", "Shop&Go", "Tempo" i "Aroma", imaće regularno radno vreme tokom praznika, navedeno je na njihovim sajtovima.

Svi tržni centri u Beogradu radiće po redovnom radnom vremenu od 15. do 17. februara, a isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Tokom predstojećeg praznika dežuraće 76 pošta u Srbiji.

Glavna pošta u Beogradu (Takovska 2) radiće non-stop, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, izuzev pošte na graničnom prelazu Čukarka, koja će raditi od 07 do 18:30 časova, navedeno je na njihovom zvaničnom sajtu, uz tabelu koja tačno označava koje će raditi, a koje neće tokom praznika.

Od subote do ponedeljka (15, 16. i 17. februar), JKP "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Tokom predstojećeg praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Beogradu, u ulicama Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od utorka, 18. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Dežurne apoteke, koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene će biti i tokom praznika. Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    14. februar 2020 | 14:16

    Radimo normalno a plaćeni smo isto. Nema veze što je državni praznik 😉 mi smo budale.

  • 🙄

    14. februar 2020 | 14:28

    Boze,Drzavne sluzbe nerade,a mi sto smo kod privatnika radimo dzabe i nema praznik a ni prosecna plata od 500 evra.Tesko nama,gde je pravda za ovaj mucan narod sto radi po 10 sati dnevno

  • Tea

    14. februar 2020 | 15:02

    Ako se radi, onda nije praznik.Ko li smisli tu podvalu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>