• 0

Naš "fića" stao. I kragujevačku fabriku zarazio koronavirus

"Fića" na čekanju možda i na duže

  • 0

Proizvodne i montažne trake u kragujevačkom Fijat Krajsleru ponovo su zaustavljene i neće biti u funkciji do narednog utorka, možda i duže, ali ovog puta usled nedostatka delova za ugradnju, koji stižu iz Kine, zahvaćene koronavirusom, piše list Danas.

Zbog sve izraženijeg nedostatka delova neizvesno je da li će trake ponovo biti pokrenute i narednog utorka.

Napominju s tim u vezi da je ove sedmice bila predviđena četvorodnevna proizvodnja, a da su radnici, zbog nedostatka delova, u pogonima proveli samo dva dana.

Menadžment kompanije, pribojava se da bi, ukoliko se situacija sa koronavirusom ne smiri do kraja naredne sedmice, proizvodnja modela "500L" mogla da bude obustavljena na duži rok.

Trenutno, prema saznanjima lista, kragujevačkom Fijat Krajsleru od pozicija koje stižu od kineskih proizvođača najviše nedostaju CD plejeri, koji se ugrađuju u svaki novoproizvedeni automobil, zatim komponente za branike koji se izrađuju u Fijat plastiku, pozicije za instrument table koje se ovde prave u firmi Adient koju su Kinezi svojevremeno kupili od multinacionalne kompanije Džonson kontrols, i još neki.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>