• 0

Advokat proglašen krivim u slučaju iznuđivanja novca od "Najka": Smešten u istu ćeliju kao El Čapo

Majkl Avenati, poznat i kao zastupnik porno-glumice Stormi Danijels je optužen da je zahtevao 25 miliona dolara od kompanije "Nike", preteći da će obelodaniti navodno neprimereno ponašanje u okviru ove firme

  • 0

Majkl Avenati, advokat koji je postao otvoreni kritičar predsednika SAD Donalda Trampa dok je zastupao Stormi Danijels, glumicu u filmovima za odrasle u centru predsednikovog skandala sa potplaćivanjem, proglašen je krivim u petak po optužbi da je pokušao da iznudi novac od kompanije "Nike", pišu svi vodeći američki mediji.

Presudom je obeležen sunovrat nekada pretendenta na predsedničku nominaciju koji je, kao advokat Stormi Danijels, postao poznat širom SAD, a svoje često pojavljivanje u vestima koristio da se suprotstavlja Trampu.

Avenati je optužen da je zahtevao 25 miliona dolara od kompanije "Nike" preteći da će obelodaniti navodno neprimereno ponašanje u okviru ove firme. Posle skoro dve nedelje svedočenja u federalnom sudu, slučaj je poslat pred porotu u sredu ujutru. Porota ga je proglasila krivim po svim tačkama optužnice.

Presuda Avenatiju biće izrečena 17. juna. Ako bude proglašen krivim, samo po dve tačke optužnice, mogao bi da dobije 42 godine zatvora. Njegovi advokati su nagovestili da nameravaju da ulože žalbu.

Avenati je zatvoren u izolovanoj ćeliji Federalnog pritvora na Menhetnu, u kojoj je bio i El Čapo, ali i pedofil milijarder Džefri Epstajn.

- To je zbog njegove bezbednosti - tvrdi upravnik zatvora.

Tužioci su tokom suđenja naveli da se Avenati obratio kompaniji "Nike" prošle godine sa zahtevom, navodno u ime košarkaškog trenera juniora Gerija Frenklina, kog je zastupao koristeći njegove insajderske informacije.

Dokazi su pokazali da je potom delao u svoje ime tražeči od "Najka" da njemu i kalifornijskom advokatu Marku Geragosu plate desetine miliona dolara. Međutim, Geragos nije optužen. Frenklin takođe nije imao pojma da je Avenatiju služio smao kao sredstvo da se izvuče iz dugova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>