• 7

Cammeo taksi prestao da radi u Srbiji, vozači ostali bez posla

Sumnja se da su članovi "Cammeo grupe" utajili porez od oko 54.3 miliona dinara

  • 7

Pre oko nedelju dana troje zaposlenih u firmi "Cammeo", koja je poslovala u Beogradu putem aplikacije za prevoz putnika uhapšeno je zbog utaje poreza, a kako za "Telegraf" kažu iz ove firme, to znači i kraj njihovog poslovanja u Srbiji.

Uhapšeni su direktor i zakonski zastupnik B.C, rukovodilac IT službe N. M, i N. M. Hrvatska firma oglasila se nakon hapšenja zbog utaje poreza: "Kažemo vam doviđenja, ali ne i zbogom" dok je krivičnom prijavom obuhvaćen i osnivač ove firme hrvatski državljanin V. M, koji je trenutno nedostupan sprskim organima gonjenja.

Sumnja se da su članovi "Cammeo grupe" utajili porez od oko 54.3 miliona dinara i pribavili imovinsku korist od oko 13 miliona dinara.

- Cammeo privremeno prestaje s radom u Beogradu. Ova odluka, koja je rezultirala spletom nedavnih okolnosti nije bila laka, a posebno veliku težinu nosi činjenica da o preduzeću i njegovom poslovanju zavisi preko sto porodica. U ovom nezavidnom trenutku želeli bismo da se zahvalimo svim našim radnicima na lojalnosti, profesionalnosti i predanom radu - poručili su.

Oni dodaju i da stojime uz svoje kolege koji su lišeni slobode.

- Cammeo kao firma koja je prisutna u više država, u svakoj od istih posluje u skladu s važećim zakonima i propisima. S obzirom na poverenje u nadležne organe uvereni smo da će se spomenuta situacija vrlo brzo razrešiti i da će na videlo izaći realno činjenično stanje. Na kraju, želeli bismo da poručimo da ovo nije 'zbogom' već samo 'doviđenja', te smo uvereni da ćemo ubrzo opet putovati zajedno - stoji u odgovoru "Telegrafu".

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozac

    15. februar 2020 | 15:13

    Ha ha ha ...radio kod nji tri meseca dan i noc na crno. Kazu radili po zakonu ....kakav crni zakon, ni dana slobodnog .....Dva vozila imala TX table a ostala bila bez ,sve na crno...

  • Aca

    15. februar 2020 | 13:54

    Sta ste ocekivali od hrvatske firme? Da mozda radi posteno i u korist srbije...

  • Max

    15. februar 2020 | 21:57

    Vala i vreme je bilo, toliko su im profesionalni vozaci da izlupase ceo vozni park!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>