• 2

Mesta na tronu, stiže novi najbogatiji čovek na svetu. Odlično ga znate

Po trenutnom dogovoru, on ne prima platu i bonus

  • 2

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask konačno bi mogao veoma da zaradi do sredine proleća ako akcije proizvođača automobila ostanu stabilne i kompanija uspe da zadrži svoj prosečni tržišni limit iznad 100 milijardi dolara.

Tesla je gurnula akcije skoro 250 procenata za pola godine i dostigla referentnu tržišnu kapitalizaciju od 100 milijardi dolara, prvi put u svojoj istoriji. Akcije su čak omogućile kompaniji da pređe prag od 150 milijardi dolara. U petak su prodavale za oko 800 američkih dolara po akciji.

Ako Tesla uspe da zadrži ovo mesto narednih nekoliko meseci, izvršni direktor Mask, koji ne prima platu ili bonuse, konačno će moći da prima platu u aprilu pod uslovima iz svog paketa za 2018. godinu. Pored nekoliko finansijskih ciljeva koje je kompanija već ispunila, Tesla treba da ostane iznad tržišne vrednosti od 100 milijardi dolara.

Teslina tržišna vrednost mora da zadrži taj nivo od 100 milijardi dolara u periodu od šest meseci, da bi se aktivirala prva tranša opcija koja će omogućiti Masku da kupi dodatne akcije.

To će mu omogućiti da kupi 1,7 miliona akcija Tesle.

Mask trenutno ima udeo u Tesli vredan oko 12 milijardi dolara. Ako uspe da ostvari cilj da Teslu pretvori u kompaniju u iznosu od 650 milijardi dolara, postaće najbogatija osoba na planeti i skloniće s trona izvršnog direktora Amazona Džefa Bezosa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>