• 0

Čuvena sauna postaje mobilna: Može da se iznajmi, a jedan dan u njoj košta 1.400 evra

Kamion sadrži komoru sa ložištem za drva, parno kupatilo sa drvenim panelima, kao i aksesoar uobičajen za standardne saune: grančice breze za masažu koje podstiču cirkulaciju, zatim bademantile, peškire i papuče...

  • 0

Zaboravite aplikacije za deljenje vožnje i naručivanje večere za kućnu dostavu, jer je jedna ruska kompanija otišla korak dalje i pronašla novu tržišnu nišu - iznajmljivanje saune na točkovima koja stiže pravo na vaš kućni prag.

Kompanija "Mobitrak", koja se bavi pripremom brze hrane u kamionetima, napravila je prototip mobilne saune koju je promovisala vožnjom u glavnom gradu ovog meseca ispred sedišta vlade, s naloženom vatrom za "parnu sobu", izveštava Rojters.

Poznata i pod nazivom "banja", tradicionalna ruska sauna je popularna u toj zemlji i mnogi Rusi redovno provode popodneva družeći se s prijateljima baš u ovoj spa oazi, uz prijatnu zakusku kao što su sušena riba i kvas.

Kamion sadrži komoru sa ložištem za drva, napravljenu po meri, i parno kupatilo sa drvenim panelima, kao i aksesoar uobičajen za standardne saune: grančice breze za masažu koje podstiču cirkulaciju (nazivaju ih veniks), zatim bademantile, peškire i papuče.

Iznajmljivanje mobilne saune na jedan dan košta 90.000 rubalja (1.420 dolara), a cena uključuje i poslužitelja koji klijentima pruža veniks tretman ili profesionalnu masažu.

"Mobitrak" će takođe prodavati saune na točkovima po ceni od 3,5 do 5,7 miliona rubalja, u zavisnosti od specifičnosti kojima vozilo raspolaže. Kompanija je tek lansirala saune na točkovima i zbog toga, kako kažu, nemaju podatke o prodaji, ali vlasnik Rafael Kabirov navodi da postoji veliko interesovanje.

Video: Dobra ideja je pola posla: Autobus su pretvorili u kafić

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>