• 7

Soros bi da otpušta: "Sklonite ih iz fotelja, to su politički plaćenici"

"Kompanija ne proverava činjenice"

  • 7

Milijarder Džordž Soros rekao je da bi Mark Zakerberg i Šeril Sendberg trebalo da budu uklonjeni sa svojih rukovodećih pozicija u Fejsbuku. On je rekao da bi kompanija trebalo da prestane sa objavljivanjem političkih oglasa.

Soros je rekao da se čini kako je Zakerberg "uključen u nekakav aranžman s Donaldom Trampom koji će mu pomoći da bude ponovo izabran", možda čak i finnasijski, ali nije pružio dokaze koji bi potkrepili njegovu tvrdnju.

Pored svog bogatstva, Soros je poznat i kao filantrop i kao liberalac. Dodao je da bi Fejsbuk trebalo da odbije da objavljuje političke oglase.

Kako je rekao, kompanija ne proverava činjenice o političkim oglasima na svojoj platformi i omogućava političarima da šire dezinformacije.

Soros se osvrnuo na Zakerbergovu izjavu:

- Mislim da privatne kompanije ne bi trebalo da donose toliko mnogo odluka same kada se dotiču temeljnih demokratskih vrednosti - napisao je Zakerberg.

Ali Soros ističe da Zakerberg "treba da prestane sa obmanjivanjem tako što se pobožno zalaže za vladinu regulativu" i da kompanija "ne čeka vladine uredbe kako bi prestala sa objavljivanjem političkih oglasa".

Soros je ranije dao slične komentare; rekao je na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom Davosu da Fejsbuk i predsednik Donald Tramp imaju "neku vrstu neformalne operacije uzajamne pomoći".

Kompanija je njegovu tvrdnju nazvala "prosto pogrešnom".

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krca

    Još uvek beži sa lopate?

  • Rajka

    Od kad sam stavila njegovu sliku kao strasilo na njivi ni jedna mi ptica nije sletela🤣🤣

  • Hd

    Hoce ovaj vampir skoro da ode preko. 🙋‍♂️

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke