• 2

Sve više egzibicionista: Švajcarska otvara prvi restoran za nudiste

Ipak, ne brinite, u restoranu smete da nosite donji veš

  • 2

U Švajcarskoj nije nezakonito biti nag u javnosti, sve dok osoba koja se odluči da ide bez odeće nije nepristojna ili neuredna. Ova "dozvola" i potreba za inovativnošću, podstakla je jednog preduzetnika da razvije zanimljiv biznis, odnosno da otvori restoran za egzibicioniste koji odeću smatraju "viškom".

Nepostojanje zakona kojima se zabranjuju stvari poput razgolićivanja u javnosti dovode do nekih prilično slobodnih, zabavnih i sasvim neobičnih pojava kao što je ciriški Festival tela i slobode, gde goli glumci nastupaju na prepunim gradskim ulicama, piše The Mind Unleashed.

U Bazelu bi do kraja meseca trebalo da se desi tako nešto, za jedne oslobađajuće, a za druge bizarno - otvaranje prvog restorana za goste bez odeće.

I mušterije i osoblje biće bez odeće u restoranu, mada još nije odlučeno da li će portir koji stoji ispred lokala biti obučen. Garderoba u ovom jedinstvenom objektu služiće da gosti u njoj ostave mnogo više od kaputa i jakni - zapravo, da odlože svu odeću u kojoj dođu.

Na ovoj lokaciji bio je prvi gej bar u Bazelu, otvoren 1974. Popularni restoran doživio je svoj procvat devedesetih godina prošlog veka, ali kada je prestao da bude popularno mesto za izlaske, stvari su krenule nizbrdo. "Elle et Lui", kako se bar zvao, konačno je zatvoren u leto 2019. godine nakon požara.

Novi restoran i dalje je bez imena, a trebalo bi da bude otvoren krajem februara. Prema rečima vlasnika, koji se jednostavno predstavlja kao Deigo, osoblje već radi i meni je već osmišljen.

Svakako, neki radoznalci će posetiti restoran da iskuse kako izgleda jesti u sobi punoj golih stranaca, dok će drugi to mesto možda zavoleti jer uživaju u domaćoj kuhinji. Vlasnik najavljuje da će se bečka šnicla i krompir salata obavezno naći na jelovniku.

"BZ - Zeitung fur die Region Basel" piše da je "nejasno kolika je potražnja za nudističkim restoranom". Ali, bez obzira na to, Deigo je uzbuđen i nije zabrinut zbog onih stanovnika Bazela koji su stidljivi.

- Uvek mogu da zadrže veš na sebi - kaže on.

I u drugim zemljama bilo je eksperimenata sa otvaranjem restorana za nudiste, ali niko nije uspeo u tome. Da li će Švajcarska biti prva?

(V.N.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke