• 0

Nema više čekanja na šalteru: Kako da platite račun jednim klikom

Narodna banka Srbije pustila je u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje, pa se otvorila šansa da građani račun za Infostan plate brzo i lako - skeniranjem IPS QR koda

  • 0

Februarski račun JKP Infostan, imaće odštampan IPS QR kod kako bi se preduzeće dodatno približilo građanima kroz olakšano i pojednostavljeno plaćanje računa.

Do prilike za QR kod došlo je nakon što je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje - IPS NBS sistem, koji omogućava veoma brz prenos novca.

- Korisnicima komunalnih usluga omogućeno je da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarkom računu objedinjene naplate - navodi se u saopštenju Infostana, i dodaje da će tako građani moći da uštede vreme jer ne popunjavaju platni nalog.

Preko QR koda se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom vrši plaćanje računa.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje, jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

Dodaje se i da trenutno više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa onlajn upita stanja na sajtu ovog preduzeća, gde imaju precizan uvid u svoje uplate.

Video: Ovaj sat prati vaš trening, pokazuje vežbe i vodootporan je do dubine od 50m

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke