• 0

Dva miliona evra za četiri nekretnine Agrokomerca: Samo jedan prostor prodat za veću cenu

Interesovanje za kupovinu imovine "Agrokomerca" bilo je veoma veliko, jer se za usmeno javno nadmetanje prijavio veliki broj pravnih i fizičkih lica

  • 0

Četiri nekretnine preduzeća "Agrokomerc" iz Velike Kladuše prodate su pred Opštinskim sudom u Velikoj Kladuši usmenim javnim nadmetanjem za oko 1,7 miliona evra, što je skoro duplo manji iznos od ukupne predviđene početne cene.

Prodaju imovine "Agrokomerca" zatražila su fizička lica Sulejman Silić i Hašim Grahović iz Velike Kladuše, i preduzeće "AS" iz Jelaha, kod Tešnja, koji su ranije sudskim putem tražili izmirenje dugovanja koje je "Agrokomerc" imao prema njima.

Sud je na kraju doneo odluku o prodaji nekretnina i nije uvažio zahtev "Agrokomerca" da se od toga odustane sve dok se u tom preduzeću odvija privremena finansijska konsolidacija po odluci Vlade BiH.

Usmenim nadmetanjem, ovdašnjem poduzetniku Kenanu Kekiću prodata je zgrada nekadašnje prehrambene industrije za 839 hiljada evra, iako je njena procenjena vrednost iznosila 1,52 miliona evra.

Najbolju ponudu za nekadašnji objekat valionice, čija je procenjena vrednost bila 823 hiljade evra, dao je biznismen Agan Kekić, a ona iznosi 506 hiljada evra.

Firma "Kekić metali" kupila je zemljište Orlovac, na području sela Grahovo, za oko 103 hiljade, iako je njegova procenjena vrednost bila 203 hiljade evra.

Konačno, najbolju ponudu za poslovni prostor "Agrokomerca" u centru Velike Kladuše, koji je jedini prodat za veću cenu od tražene, dali su tražioci izvršenja Sulejman Silić i Hašim Grahović.

Oni su za ovu nekretninu izdvojili 255 hiljada evra, dok je njena procenjena vrednost bila 164,5 hiljada evra.

Interesovanje za kupovinu pomenute imovine "Agrokomerca" bilo je veoma veliko, jer se za usmeno javno nadmetanje prijavio veliki broj pravnih i fizičkih lica.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>