• 48

Vučić: Znam mnogo o prodaji Komercijalne, a i NLB nije slovenačka nego američka banka

"Komercijalna banka izašla iz problema"

  • 48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iznenađen zbog reakcija povodom prodaje Komercijalne banke i dodato da su takve optužbe najlakše i najjeftinije prikupljanje političkih poena.

- Bio sam iznenađen reakcijom bivšeg guvernera Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem, a bio je vrlo korektan i dao pozitivnu izjavu i rekao je ono što inače misli i govori i ono što svi oni znaju - dodao je Vučić.

- Nećemo partijske banke - rekao je predsednik Srbije, precizirajući da NLB banka, koja je učestvovala na tenderu za prodaju Komercijalne banke, nije slovenačka, već da je samo 25 odsto slovenačka, a da je ostalo američko.

Predsednik Srbije se zapitao i kakve veze ima vlasništvo Komercijalne banke sa bankarskim sistemom koji odlično funkcioniše.

- Uostalom, imamo jednu pristojnu banku, to je Banka Poštanska štedionica, ja imam dina karticu u toj banci, dakle imamo srpsku banku. Da li treba da izbacimo OTP, Rajfajzen, Intezu i sve druge? Pa, oni odlično rade u našoj zemlji - zaključio je Vučić.

Govoreći o dalje o prodaji Komercijalne banke, rekao je da ta banka izašla iz problema i da su mnogi "zaboravili vek u kome živimo". On je rekao i da je upoznat sa detaljima oko prodaje te banke, ali da o tome ne sme da govori javno.

Plata 515 evra

Vučić je u emisiji Fokus na televiziji o2 rekao da je Srbija vodeća na Zapadnom Balkanu po visini plata, da je ranije bili iza Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a da je sada ispred svih.

Prosečna plata u Srbiji u martu će biti 515 evra. Vučić je naveo i da će Srbija imati najveći rast u ovom delu Evrope u prvom kvartalu ove godine.

Kako je rekao, u martu će se videti prava slika po pitanju rasta plata, s obzirom da će se uračunati i rast minimalne zarade od oko 11 odsto za oko 350.000 ljudi. Dodao je naša metodologija za utvrđivanje visine plata usklađena sa Evrostatom, kao i da je nešto konzervativnija od metodologije koju koriste druge zemlje u regionu

Vučić je rekao da je iznenađen da je u okviru državnih institucija naručeno istraživanje o stavovima građana prema mogućnosti zabrane rada nedeljom, ne samo zato što to košta, nego i što ne može da veruje da se promoviše nerad u situaciji u kojoj je napredak ostvaren upravo napornim radom.

- Neka ne dobijem nijedan glas na izborima - neću da se dodvoravam neradom. Sve što smo postigli, postigli smo teškim radom - istakao je Vučić i podsetio da su tako izgrađeni putevi, pruge, Beograd na vodi raste, a sve to se podiže parama, a one, ističe, ne padaju s neba.

- Što nas terate da ne radimo, kada radom prestižemo sve - podvukao je on.

Rekao je da se u svim zemljama zabrana rada nedeljom pokazala lošom i dodao da ne zna ko je tražio istraživanje.

- Stiglo mi je danas pitanje ''je l'' znaš nešto o istraživanju da se nedeljom ne radi - rekao je Vučić i dodao da mora da se raspita ko stoji iza te ideje i ko će da plati 50.000 evra za istraživanje čija je ideja da se nedeljom ne radi.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đeka

    Komercijalna ima previše zaposlenih. U mom malom gradu ima ih 7 na šalterima. Kada udjem u banku nigde stranaka. Prazna banka samo puna radenika. Svi gledaju u mene na koji ću šalter.

  • meda

    Opozicija samo zloupotrebljava situaciju

  • Živan BPS

    Kao direktor jedne filijale konkurentske banke, mogu samo da kažem da je dobro da se Komercijalna banka izvukla iz problema, koji nije nimalo naivan bio, i u jednom trenutku je izgledalo kao da je situacija bezizlazna. Detalji same prodaje se naravno neće iznositi u javnost, to se nikad ne radi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke