• 1

Foxconn čini sve da zaštiti svoje ljude: Dnevno proizvede milion maski

Uveli smo mere bezbednosti kako bi posao mogao da se obavlja nesmetano - rekli su iz kompanije. Takođe su istakli da su zakazali sastanak s epidemiologom Žongom Nanšanom

  • 1

"Foxconn", najveći svetski proizvođač elektronike koji, između ostalog, snabdeva Epl, u ovim trenucima pokazuje veliku zabrinutost za svoje zaposlene, pa je tako počeo da izrađuje hirurške maske.

Tajvanski gigant je izdao saopštenje u kojem stoji da je proizvodnja zaštitnih maski počela da se odvija ubrzano, kako bi zadovoljila interne potrebe: dnevno je potrebno oko milion maski za zaposlene koji rade u poslovnim prostorima i fabrici.

"Foxconn" već ima iskustva u ovakvim situacijama, nakon epidemije SARS-a, i ističu da im je briga o radnicima primarna. Proizvodnja i dalji planovi prilagođavaju se njihovom zdravlju.

- Uveli smo mere bezbednosti kako bi posao mogao da se obavlja nesmetano - rekli su iz kompanije. Takođe su istakli da su zakazali sastanak sa konsultantom kompanije, čuvenim epidemiologom Žongom Nanšanom.

Nanšan je 2003. smatran herojem u Kini, kada se svet borio sa SARS-om, a trenutno je i vodeći istraživač tima Nacionalne zdravstvene komisije, vezano za korona virus.

Video: Epidemiolog Branimir Nestorovic: Ne postoji rizik jednak nuli

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    27. februar 2020 | 13:58

    Korona nam kuca na vrata a masku ne mozes da nadješ u srbiji

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>