• 0
 ≫ 

Kako korona utiče na kamiondžije? Transport robe se smatra neophodnim poslom

 ≫ 

S druge strane, Hrvatska je zbog korona virusa uvela zabranu ulaska osobama koje su boravile na teritoriji Italije u zonama proglašenim karantinom u proteklih 14 dana, što se odnosi i na vozače

  • 0
Korona virus, koronavirus, Italija

Foto: Tanjug/AP

Prevoz robe u drumskom saobraćaju za, iz i kroz Italiju se i dalje odvija bez restrikcija, rečeno je Tanjugu iz Udruženja prevoznika robe "Međunarodni transport".

S druge strane, Hrvatska je zbog korona virusa uvela zabranu ulaska osobama koje su boravile na teritoriji Italije u zonama proglašenim karantinom u proteklih 14 dana, što se odnosi i na vozače.

Ovo Udruženje je od kolega iz Italije dobilo potvrdu za to, ali i obrazac koji vozači u slučaju zahteva policije moraju popuniti. Navode da su od kolega iz Italije obavešteni da je premijer Italije doneo Uredbu kojom se odobrava transport na celoj teritoriji Italije.

Ipak, kako je obaveštenje o transportu šturo, kolege iz Italije su već tražile dodatna pojašnjenja, a na internet prezentaciji italijanskog Ministarstva spoljnih poslova objavljeno je obrazloženje u kome se navodi da se zabrane kretanja koje su uvedene ne odnose na poslovna putovanja.

Roba može biti dopremana i otpremana sa teritorija označenih kao "visokorizične".

Transport robe se smatra neophodnim poslom - vozači mogu da ulaze i izlaze sa označenih teritorija, kao i da se kreću unutar njih uz limitarani boravak i kontakt samo za potrebe dostave i preuzimanja robe.

Vozilima koja su na putu iz pravca Italije se dozvoljava tranzit kroz Hrvatsku pri čemu vozač potpisuje izjavu da će izaći iz Hrvatske u roku od 24 sata.

Odluka Vlade Srbije, koja je juče doneta, predviđa da se svim licima koja dolaze sa teritorija država koje su žarišta epidemije (Italija, Kina, Južna Koreja, Švajcarska i Iran) pri ulasku na teritoriju Srbije privremeno ograniče ulazak i kretanje.

Sva lica koja dolaze iz navedenih stranih država sa spiska, u skladu sa ovom odlukom i rešenjem koje će im uputiti nadležna sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, imaće obavezu boravka u karantinu - samoizolaciji u periodu od 14 dana od ulaska na teritoriju Srbije.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>