• 25

Pala cena goriva u Srbiji, a da li će ići niže znaćemo za tri nedelje

"Ako se cena sirovine zadrži na sadašnjem nivou, naravno da će i cena derivata pasti"

  • 25
Gorivo, Pumpa, Dizel

Foto: PIxabay.com

Gorivo u Srbiji je za manje od nedelju dana pojeftinilo u proseku za dva dinara po litru. Ukoliko se zadrži trend pada cena sirove nafte na svetskim berzama, vrlo je moguće da će cene goriva zbiti snižene za oko 20 dinara, pišu "Novosti".

Na većini benzinskih stanica evrodizel košta 159,9 dinara, a bezolovni benzin BMB 95 je bio 148,4 dinara za litar.

- Krajnju cenu u najvećoj meri čini nabavna cena, a ona je na svetskim berzama drastično smanjena i nema nagoveštaja da će brzo ići nagore - kaže Bora Tatić, zamenik predsednika Privatnih benzinskih stanica Srbije.

Iako ne želi da precizira kada bi moglo da dođe do ovog pojeftinjenja, iz dosadašnje prakse je jasno da je potrebno bar tri do četiri nedelje da se efekti sniženja cene sirove nafte osete i u džepovima srpskih vozača, piše list.

- Ako se cena sirovine zadrži na sadašnjem nivou, naravno da će i cena derivata pasti - kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnbih kompanija Srbije, ali dodaje da od te bušotine do pumpe u našem komšiluku mora da prođe neko vreme.

Video: Kako do manje potrošnje goriva u automobilu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KimDzong

    Kod nas je sve naj,naj zato i cena najveca,u Makedoniji je evrodizel 0,908€ to jest 106,00 dinara,al mi smo najbolji u regionu?😆

  • Jaaa

    Kada skoci cena u svetu kod nas odmah sledeci dan.A kada padne to se oseti tek za četri nedelje.I da je da se bar oseti pojeftinjenje.

  • 011 komsija

    A sto je poskupelo od letos dosta vise nego sto je sad pojefrinilo. 1litar plina je bio 67din sad oko 84. Nemojmo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke