• 0

Usaglašen sporazum o donaciji: Prioritet su beogradski metro i aerodrom Nikola Tesla

Zorana Mihajlović je istakla da je Francuska jedan od najvažnijih partnera Srbije i da nema otvorenih pitanja u pogledu realizacije zajedničkih projekata

  • 0
Građevinari, Građevinski radnici, zidari, gradilište Foto: Shutterstock

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, i ambasador Francuske u Srbiji, Žan-Luj Falkoni, razgovarali su danas o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata u železničkom i vazdušnom saobraćaju, izgradnji beogradskog metroa i deponije u Vinči, ali i zajedničkim aktivnostima na polju rodne ravnopravnosti.

Mihajlović je istakla da je Francuska jedan od najvažnijih partnera Srbije i da nema otvorenih pitanja u pogledu realizacije zajedničkih projekata.

- Drago nam je da smo usaglasili sporazum o donaciji između dve države kada je u pitanju izgradnja beogradskog metroa, što će nam omogućiti dalji rad u planiranju i realizaciji najvećeg projekta u Srbiji. Zadovoljni smo saradnjom sa francuskim kompanijama na svim zajedničkim projektima, posebno kada govorimo o železničkom saobraćaju i koncesiji za aerodrom "Nikola Tesla" - rekla je ona.

Ambasador Falkoni istakao je da postoji zainteresovanost francuskih kompanija i za nove projekte u Srbiji, te uputio poziv potpredsednici Mihajlović da učestvuje na globalnom samitu posvećenom unapređenju rodne ravnopravnosti, koji će se u julu održati u Parizu.

- Kada je reč o rodnoj ravnopravnosti, tu možemo mnogo da naučimo od vas, s obzirom na posvećenost kojom se bavite ovom temom i postignućima Srbije u oblasti unapređenja položaja žena. Siguran sam da bi vaše učešće na samitu bilo veoma korisno za sve učesnike - rekao je Falkoni Zorani Mihajlović.

Video: Od Mirijeva do Zemuna za pola sekunde? Nemoguće!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>