• 11

Reakcije na koronu: Neki bogataši hoće vakcinu "preko reda", a neki ne žele specijalan tretman

Tramp i demokrate se ne slažu ni oko korone

  • 11
Bitkoin, novac Foto: Pixabay

Nedavno smo pisali o tome da bogataši sve više pribegavaju privatnim letovima, kako bi izbegli gužve, odnosno korona virus, a za taj luksuz izdvajaju paprene cifre.

Možda nisu svi u panici zbog aktuelnog virusa, ali nisu ni imuni na medijska izveštavanja. Mnogi su zbog ove krize izgubili milione, profit im je poljuljan, a sada više nego ikada mogu da pokažu i svoje karaktere.

Biznismen Kenet Langon (84), "težak" 3,9 milijardi dolara, planira da zakaže pregled u Njujorku ovog meseca, i to u NYU Langone medicinskom centru u čijem je upravnom odboru, ali ne očekuje poseban tretman. Želi da bude testiran kao i svi drugi.

Neki milijarderi i bankari su smireni, dok su drugi vidno zabrinuti, ali činjenica je da za razliku od "običnih smrtnika" imaju privilegiju da putuju privatnim avionom, kontaktiraju vodeće eksperte iz raznih oblasti i dobiju najbolju zdravstvenu uslugu.

Međutim, stvari su negde otišle predaleko: imućni ne kupuju dezinfekciona sredstva iz marketa, koji u Americi koštaju oko 4 dolara, već žele markirane, luksuzne bočice, kakve proizvodi brend Byredo, a koje koštaju 35 dolara, dakle, skoro 10 puta više.

Neke kompanije čak prave pakete u vrednosti od 50 do 150 dolara, u kojima se nalazi sve: od gelova do maramica, a kažu da se i "u najboljim vremenima" štite od bakterija koje su svuda.

Ne jedu keks koji padne na pod, brišu naslone, pilinguju ruke kada su u avionu.

Tim Kruse, doktor iz Kolorada, kaže da "bogati ne insistiraju nužno da dobiju bolji tretman od ostalih ljudi, ali ih to ne sprečava da samo pitaju". Žele da znaju da li mogu da dobiju vakcinu protiv korona virusa.

Međutim, ne brine ih samo zdravlje, već i berze, indeksi, opšte ekonomsko stanje, posebno od kada je SZO korona virus proglasila pandemijom.

Neki Njujorčani su potvrdili za Blumberg da ne izlaze iz svojih kuća u Hemptonsu, ali da će ako se stvari pogoršaju - privatnim avionom odleteti za Idaho.

Avio-kompanija "Southern Jet", iz Floride, ograničenim brojem mejlova je upozoravala ljude da lete privatnim letom, ali se ograđuje od tvrdnje da je imala nameru da stvara paniku među putnicima.

Investitor Čarls Stivenson kaže da trenutno nije zabrinut, jer "virus nije blizu njega". Kaže da će se skloniti u Idaho ako se situacija promeni, i da njegova porodica može da krene s njim, ali da je to njihov izbor.

Zanimljivo zapažanje ima Mičel Mos, koji kaže da će "korona virus indirektno uništiti mnoge bogataške brakove, jer parovi nisu navikli da toliko vremena provode zajedno".

Neki biznismeni kažu da im je "zabrana" rukovanja dobro došla, jer inače nekad nisu sigurni da li se pozdravljaju pravilno, posebno s kolegama iz drugih zemalja. A dok Tramp govori da će virus "nestati u trenu", demokrate zahtevaju sredstva za ulaganje u vakcine protiv korone.

Oni ne veruju u zaštitne maske i odgovaraju ljude od kupovine, ali su bogataši, kao i svi ostali, uporni. Neke kompanije iz Silicijumske doline već prave zalihe hrane, vode, sredstava za dezinfekciju i toalet papira, i nabavljaju čistače vazduha za manje prostorije, marke "Molekule Air", koji koštaju 799 dolara.

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    12. mart 2020 | 20:39

    Na pomolu je opasna ekonomska kriza koju svet nije video, molimo se Bogu da nas zaobiđe bilo koja katastrofa biblijskih razmjera, treba se moliti da se nikad ne desi ono što u bibliji piše o kraju sveta! Jovanovo otkrovenje.

  • Marko Rambo

    12. mart 2020 | 20:40

    Bojim se da će se uskoro dogoditi opasna ekonomska kriza koju svet nije video kriza biblijskih razmjera i katastrofa na planeti zemlji. Samo Bog može spasiti svet i očistiti od sila zla i demona koji upravljaju svetskim elitama.

  • Boža zemunac

    12. mart 2020 | 21:45

    I šta oni misle. Da će parama da produže život. Ha ha ha, koliko ? Dvesta, trista godina. Ili više...He he he....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>