• 0

Dovoljno zaliha i sirovina za proizvodnju: "Nema razloga za skladištenje po kućama"

"Svega toga ima dovoljno i biće dovoljno. Sirovina ima"

  • 0
Mali, Čadež

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zaliha jestivog ulja, brašna, šećera i vode ima dovoljno i nema razloga da građani kupuju i skladište velike količine osnovnih životnih namirnica, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Cadež, posle sastanka sa najvećim proizvođačima.

Čadež je novinarima, posle sastanka kome je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali, rekao da je prethodnih dana porasla potražnja i poručio da su nadležni u redovnoj komunikaciji sa proizvođačima i da su svi oni danas potvrdili da nema razloga da se roba skladišti u kućama.

- Svega toga ima dovoljno i biće dovoljno. Sirovina ima, i što je najvažnije, nijedan proces nije ugrožen kad je u pitanju proizvodnja, to je osnovna poruka - rekao je Cadež.

Naveo je da je na sastanku sagledano kako proizvođači razmišljaju u slučaju različitih scenarija i kakve interne politike unutar kompanija vode kada su u pitanju moguće zaraze korona virusom.

Podsetio je da je PKS otvorila info servis za privredu u vezi sa korona virusom, koji je otvoren 24 sata, sedam dana u nedelji i da su već primili veliki broj poziva.

Vladimir Milović iz kompanije "Dijamant" rekao je novinarima da ta kompanija vodi računa o svemu, pre svega, o zaposlenima i poručio da suncokreta i soje ima do septembra, da proizvodnja radi punim kapacitetom i zadovoljava sve potrebe potrošača.

- Isporučujemo robu i subotom i nedeljom i radimo u tri smene, poslednja tri dana je povećana potražnja, ali uspevamo da zadovoljimo sve potrebe - rekao je Milović.

Naveo je da je u poslednja tri dana potražnja povećana za 50 odsto, a da je juče 100 odsto bilo više nego u prethodnim danima i situacijama.

- Nema mesta panici, robe ima dovoljno, ne samo u našoj kompaniji nego kod konkurencije, kako smo danas čuli na sastanku - rekao je on.

Miloš Stojisavljevic iz "Knjaz Miloša" u ime svih proizvođača mineralnih voda kaže da je povećana potražnja poslednjih nekoliko dana, ali ne toliko koliko za strateškim artiklima, poput brašna i ulja.

Mi smo spremni da isporučimo koliko traže, rekao je on i poručio da građani ne treba prekomerno da kupuju i da će robe biti dovoljno.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke