• 2

Najbogatiji Kinez donira 2 miliona maski za Evropu i apeluje na javnost da se udruži

Džek Ma osigurao je donaciju od 2 miliona zaštitnih maski za Evropljane

  • 2
doktor, maska Pixabay.com

Kineski multimilijarder i suosnivač Alibabe, Džek Ma, obezbedio je donaciju u vidu 2 miliona zaštitnih maski za građane Evrope, prenosi Rojters.

Agencija dalje navodi, pozivajući se na podatke fondacije ove moćne kineske kompanije, da je prvih 500.000 maski stiglo na belgijski aerodrom Lijež (Liege). Testova za korona virus i dalje regularno ima na ovom aerodromu.

Ovaj aerodrom nije izabran slučajno: on je glavno evropsko sedište za isporuku pošiljaka iz Alibabe.

Pomenuta medicinska oprema biće dostavljena Italiji, koja je najugroženija evropska lokacija. Ostalih 1,5 miliona maski biće raspoređeno u sve delove Starog kontinenta, gde je to potrebno.

Ma je najavio da će i SAD donirati 500.000 testova na korona virus i milion zaštitnih maski.

- Ne možemo pobediti virus ako ne otvorimo granice za potrebnu opremu i ne podelimo znanje i teško stečene lekcije o ovom problemu - apelovao je Džek Ma. On je pomoć uputio i u Japan, odnosno Južnu Koreju.

Fondacije Alibabe naglašava da su adekvatna oprema za zdravstvene radnike i efikasna medicinska pomoć pružena obolelima, preduslovi za zaustavljanje epidemije.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    16. mart 2020 | 04:39

    Kako se nisi setio da Srbiji doniraš koju!

  • Aca

    16. mart 2020 | 11:06

    Pa majku mu i mi smo.u evropi ne brini se braca kinezi nas ne ostavljaju na cedilu a najvise zbog zdrave i dobre politike predsednika Srbije jer ima dobre odnose sa Kinom i Rusijom sta vise bratske!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>