• 21

U Srbiji je ograničena cena namirnica, radi se o ovih 36 proizvoda

Cene namirnica ne smeju se menjati u narednih mesec dana

  • 21
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Vlada Srbije donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a na spisku se nalazi 36 kategorija proizvoda.

Kako se navodi u odluci, koja je doneta juče, a objavljena je u Službenom glasniku, radi sprečavanja poremećaja na tržištu ili otklanjanja štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja robom, nastalih usled širenja korona virusa, ograničavaju se cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali na dan 5. marta ove godine.

Ograničenje se primenjuje u trajanju od 30 dana, a na spisku su brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba.

Na spisku je, zatim, termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa.

Na listi su i pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale.

namirnice

Foto: Printscreen

Takođe, mere se odnose i na tekstilna hiruška odela, varikinu i ostale dezinfektante, asepsol, alkohol i zaštitne naočare.

Video: Beogradske prehrambene prodavnice i lanci dobro snabdeveni

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damir

    Ljudi bezobrazluk ... Cena maske vocarske sa izmenljivim filterom koja ima resurs 6h ili jednu radnu smenu za vreme zastite voca na plantazama je kostala 600 din sa mogucnoscu zamene filtera cena 80-120 din po komadu u zavisnosti od tipa maske,a ova korona maska cuvena 120 din p

  • Pravednik

    Deri kožu raji, kad ume samo da bleji, bleeeeee....

  • Ljiljana Ćeran

    Može vlada da donosi odluke kakve hoće ako prodavnice to ne postuju.PerSu prodavnice podigle su đumbir na 780 a limun na 170 din.Sramno i ponižavajuće.Mi sa sela nemamo izbor,moramo da kupimo jer to nam je jedina prodavnica a oni se bahate i uzimaju nam i poslednji dinar.Neka nikad niko ne kaže da izjednacavaju život na selu kao i u gradu.To ne može da se poredi.Naš život na selu je jadan i skup.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke