• 2
 ≫ 

Pokušali debelo da zarade na prodaji 17.700 sredstava za dezinfekciju: Na kraju ostali tanki

 ≫ 

Namera im je bila da naplate sedamdeset puta veću cenu po komadu. Smatraju to svojom građanskom dužnošću

  • 2
Met Kolvin iz Tenesija (SAD) i 17.700 komada dezinfekcionog sredstva Foto: Printscreen/NBC

Met i Noa Kolvin, iz američke savezne države Tenesi, prešli su hiljade kilometara kako bi prikupili što više dezinfekcionih sredstava u jeku globalne pandemije virusa Covid-19. Na ovaj poduhvat utrošili su između 10 i 15 hiljada dolara, ili, 9 i 13,4 hiljada evra, a sve u cilju da zarade na traženoj robi. Namera im je bila da naplate sedamdeset puta veću cenu po komadu, prenosi LADbible.

Ipak, na kraju ih je osujetio Amazon, na čijoj platformi su blokirani svi nalozi preko kojih se promoviše roba po naduvanoj ceni. Zbog toga braća Kolvin sada ne znaju šta da rade sa silnim sredstvima za dezinfekciju ruku. Oni ne smatraju svoj potez sramnim, ističući da je reč o biznisu, a uvećanu cenu pravdaju troškovima isporuke.

Foto: Printscreen/NBC

- Samo zato što sam ja platio 2 dolara po komadu u prodavnici, to ne znači da mene neće koštati više da vama isporučim dezinfekciono sredstvo - pravda se Met u izjavi za Njujork Tajms, dodajući da vrši građansku dužnost time što želi da podeli svoje zalihe sa drugima, ali da to, ipak, ima neku cenu.

Braća Kolvin ipak nisu uspela puno da profitiraju na prodaji 17.700 sredstava za dezinfekciju ruku. Nakon oštrih kritika na internetu zbog njihovog ponašanja i pokušaja da se okoriste usred zdravstvene krize, doneli su odluku da doniraju ono što im je od zaliha preostalo.

Video: Ograničeno koliko sredstava za dezinfekciju možete da kupite: Zabranili smo i izvoz lekova

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран 80

    17. mart 2020 | 00:56

    Америка, трули капитализам. Само им је профит битан.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>