• 52
 ≫ 

Još jedna apoteka vara sa cenama maski i antiseptika, ovo je kazna koja je čeka

 ≫ 

Pojedine apoteke nisu vratile cene na nivo od pre 5. marta, na šta su bile obavezne

  • 52
Apoteke koje dizu cene u nebesa Na fotografiji od pre četiri dana jasno se vidi uvećana cena maske, međutim, tu nepoštenu praksu pojedini trgovci su i danas sprovodili/Foto: Čitalac Telegrafa

Pojedini trgovci i vlasnici apoteka opet su se oglušili o jasnu prvo preporuku, a potom i uredbu Vlade da se ne podižu cene maski i dezinfekcionih sredstava.

- Danas je kažnjena jedna apoteka na Novom Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina, jer su inspektori na terenu utvrdili da u apoteci nisu vratili cene na nivo od pre 5. marta - poručili su iz tržišne inspekcije pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

To je, podsetimo, odluka o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, koju je Vlada donela u toku perioda vanrednog stanja.

Ovaj postupak će ići dalje na sud za prekršaje, a prema našim saznanjima, maksimalna kazna je zabrana rada od 6 do dve godine.

Dodatno, za slične prekršaje, kazne iznose od 500 hiljada do dva miliona dinara za fizička lica, dok je za odgovorno lice propisana kazna od 50 do 150.000 dinara. Maksimalna izrečena kazna može biti i potpuna zabrana obavljanja delatnosti, rečeno je za naš portal.

Ovo međutim, nije jedinstven slučaj.

Ljudi su prethodnih dana, neki zbog straha, neki zbog zdravog razuma, pohrlili u apoteke kako bi se snabdeli neophodnim sredstvima, ali su pri plaćanju nailazili na veoma neprijatna iznenađenja.

Apoteke koje dizu cene u nebesa Maska po ceni od 200 dinara, a do nedavno je koštala samo 15rsd/Foto: Čitalac Telegrafa

U apotekama su ih sačekali računi na kojima su, maske koje su doskora koštale oko 15 dinara, prodavane po nekoliko puta većoj ceni. I cena asepsola, sredstva za dezinfekciju, koje je koštalo prosečno oko 200 dinara, drastično je skočila.

Apoteke koje dizu cene u nebesa I cena alkohola je prethodnih dana rapidno rasla/Foto: Čitalac Telegrafa

Tako se u jednoj beogradskoj apoteci asepsol prodavao za čak 850 dinara.

Iz resornog ministarstva apeluju na građane da prijave sve nepravilnosti.

Pogledajte na fotografijama naših čitalaca sa čim su se susretali i pišite nam na mejl biznis@telegraf.rs, ako naiđete na slične situacije.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dra

    17. mart 2020 | 17:12

    Zatvoriti apoteku a sve što je u apoteci raspodeli ti bolnicama. Sramota.

  • Tiksi

    17. mart 2020 | 18:12

    Za ovo se oduzima celokupna imovina. Nekada se ovako nesto smatralo saradnjom sa okupatorima.

  • Burleska

    17. mart 2020 | 15:15

    Lepo im pošaljete vojsku i oduzmaj sve zalihe maski i dezinfekcionih sredstava. I njima, ali i njihovim dobavljačima ako su podigli cene. Daj bre, ovo više nema smisla! Jedva čekali nesreću da zarade! Sramota!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>