• 0

Erbas 30 godina nije imao ovakav udar na proizvodnju: Zatvaraju pogone na četiri dana

Pauza će nam pružiti dovoljno vremena za sprovođenje strogih zdravstvenih i bezbednosnih mera u pogledu higijene, čišćenja i samoizolacije - navodi se u saopštenju Erbasa

  • 0
avion, putnici Pixabay.com

Evropski proizvođač aviona Erbas objavio je planove o obustavljanju poslovanja u svojim pogonima u Francuskoj i Španiji na četiri dana, jer se kriza zbog pandemije korona virusa koja je pogodila avio-prevoznike, proširila i na proizvodni sektor.

Ovo je najozbiljniji prekogranični poremećaj proizvodnje koji je pogodio Erbas od štrajka njegovog nekadašnjeg britanskog partnera BAE Sistems-a, 1989. godine.

Na prepodnevnom trgovanju na Pariskoj berzi, akcije Erbasa su pale za 7,1 odsto u odnosu na pad od 1 odsto koji je zabeležio indeks najlikvidnijih francuskih kompanija KAK 40, prenosi agencija Rojters.

"Ova pauza će pružiti dovoljno vremena za sprovođenje strogih zdravstvenih i bezbednosnih mera u pogledu higijene, čišćenja i samoizolacije, uz istovremeno poboljšanje efikasnosti poslovanja u novim radnim uslovima", navodi se u saopštenju Erbasa.

Do "pauziranja" u proizvodnji došlo je nakon što je Erbas napravio krizni plan za slučaj vanrednih okolnosti o smanjenju ili obustavljanju proizvodnje ukoliko Francuska uvede drastične karantinske mere.

Francuski predsednik Emanuel Makron je kasno sinoć naložio strogo ograničavanje kretanja ljudi kako bi se usporilo širenje virusa Covid-19.

Video: Kako da olakšamo sebi izolaciju tokom pandemije?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>