• 0

Dvoje učenika iz Srbije ide u finale Evropskog kviza novca: Onlajn okršaj s vršnjacima u aprilu

Uprkos tome što je održan drugog dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Kviz je uspešno realizovan zahvaljujući tome što se odvija putem digitalne platforme Kahoot

  • 0
UBS, deca, takmicenje

Foto: Udruženje banaka Srbije

Ana Mandić, učenica OŠ "Duško Radović“ iz Beograda, i Simeon Čonjagić, učenik Srednje ekonomske škole "Stana Milanović“ iz Šapca, pobednici su Evropskog kviza novca, održanog 17. marta onlajn, u organizaciji Udruženja banaka Srbije.

Oni su se plasirali u evropsko finale kviza i imaće priliku da se krajem aprila, takođe putem interneta, nadmeću sa đacima iz ostatka Evrope za vrednu novčanu nagradu, saopšteno je iz UBS-a.

Uprkos tome što je održan drugog dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Kviz je uspešno realizovan zahvaljujući tome što se odvija putem digitalne platforme Kahoot.

U takmičenju je, preko svojih uređaja od kuće, učestvovalo više od 200 učenika osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola iz cele Srbije.

- Iako je na snazi vanredna situacija u Srbiji, ovo takmičenje, kao i broj prijavljenih učesnika, pokazuju da smo mlade u Srbiji uspeli da zainteresujemo za finansije - izjavio je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>