• 3
 ≫ 

Legendarni investitor siguran u pogubne efekte: Čeka nas najgora finansijska kriza do sada

 ≫ 

Mnoge kompanije već imaju probleme, a ekonomska kriza ispoljiće se jasnije tek u narednim mesecima

  • 3
novac, finansijska kriza

Pixabay.com

Vlade širom sveta pokušavaju da zaustave širenje koronavirusa Sars-CoV-2, koji ugrožava ekonomiju na globalnom nivou. Legendarni američki investitor Džim Rodžers više ne postavlja pitanje da li će finansijske posledice pandemije biti velike, nego je siguran da nas čeka najveća ekonomska kriza do sada, piše RT.

Prema njegovim rečima, mnogi će ispaštati zbog posledica pandemije koronavirusa, jer će one da budu uočljive dugo nakon što budemo obuzdali i savladali virus.

- Već sam rekao za RT da će sledeći finansijski problem biti najgori da sada – kaže Rodžers, ističući da smo se već uputili prema „finansijskoj krizi koju ćemo iskusiti za nekoliko meseci“.

Kako kaže ovaj legendarni investitor, mnoge industrije, kao što su avionska i turistička, pretrpeće veliku štetu. Kompanije sa velikim dugovima su posebno ugrožene sada, a posebno one koje učestvuju u međunarodnoj trgovini.

- Neke od njih će bankrotirati – rekao je on, dodajući da će avio-kompanije i brodarske kompanije verovatno spasiti države, jer će svaki drugi ishod biti „sramotan“.

Što se tiče nemira na finansijskim tržištima, većina tržišta nije bila spremna za globalnu zdravstvenu krizu i nije znala da ona dolazi. Ipak, razlog za ovaj haos, prema Rodžersovim rečima, „nije samo virus, nego mnogo više od njega“.

Kako je situacija nesigurna, on savetuje investitore da ulažu svoj novac „samo u ono o čemu znaju mnogo“.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • robin

    20. mart 2020 | 10:48

    Sta,niko ne sme da komentarise?!Sto?!

  • DRagutin

    20. mart 2020 | 14:24

    Propast svetske ekonomije! Glad i siroštvo koje će zavladati svetom biće epskih razmera! Samim tim povućiće za sobom kriminal nevidjenih razmera! Ljudi će zbog pukog preživljavanja biti spremni na sve i to će mnoge države uvući u dubiozu i gradjanske ratove!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>