• 11

Najstariji sugrađani moći će da kupuju nedeljom pod ovim uslovima? Menja se i radno vreme u trgovini

U vreme vanrednog stanja snabdevanje najstarijih sugrađana moglo bi da se organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima

 • 11
supermarket, namirnice

foto: pixabay.com

I Srbija će očigledno uvesti praksu koja se primenjuje u nekim državama, a to je da se penzionerima i starijim sugrađanima omogući da kupuju u određeno vreme.

Radno vreme u maloprodajnim objektima, u vreme vanrednog stanja zbog pandemije COVID 19, trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7 i završava se najkasnije u 18 časova, a nedeljom do 15 časova, zaključeno je na današnjem sastanku Rasima Ljajića, potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine turizma i telekomunikacija, Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije sa predstavnicima trgovinskih lanca.

Trgovci, ministarstvo i PКS saglasni su da se u vreme vanrednog stanja snabdevanje najstarijih sugrađana organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima, kako bi im se omogućilo da obave kupovinu pod posebnim uslovima zaštite.

Кako je istaknuto na sastanku, trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni su svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda.

Predstavnici trgovinskih lanaca ukazali su da poslovanje prilagođavaju novonastalim uslovima, da zahvaljujući požrtvovanosti zaposlenih, uspešno odgovaraju zahtevima tržišta i povećanoj potražnji potrošača za nekim proizvodima, kao i da su zalihe u skladištima stabilne.

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije u stalnoj su komunikaciji sa predstavnicima trgovinskog sektora kako bi zajednički što efikasnije odgovorili svim izazovima.

Ministarstvo i Кomora preporučuju svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovaca tokom vanrednog stanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Darko

  Zatvorite trzne centre!

  10
  0

  Podelite komentar

 • Ivana

  Što pre uvedite kupovinu za starije. Ali od5 kada je policijski čas kako stići. Većina starih dolazi taksijem. I koji lanci će raditi

  5
  0

  Podelite komentar

 • Kvazi englez na srpskom

  Ovako je u Britaniji u pojedinim velikim prodavnicama, konkretno Iceland. Po otvaranju radnje, prvih nekoliko sati je omoguceno ulazak i kupovina starijim licima i licima sa potrebama. Posle toga svima ostalima.

  59
  0

  Podelite komentar

Google preporuke