• 3

Kako je korona stvorila nove milijardere: Gaze, testovi i maske su im rapidno udvostručili akcije

Medicina i biotehnologija nikada ne prestaju da se razvijaju, posebno u zemljama s mnogo potencijala, kao što je Kina. Allmed Medical Products je firma koja proizvodi gaze, ali i hirurške maske, i njih sada naširoko izvozi

  • 3
doktorka, Vuhan, koronavirus

Doktorka iz Kine / Unsplash.com

Predsednik kompanije "Allmed Medical Products", Cui Jinhai, osnovane u epicentru korona virusa - provinciji Hubej, trenutno vodi među brojnim kineskim tajkunima, u oblasti medicinske i biotehnološke opreme, a njegove akcije su se udvostručile ove godine i učinile ga milijarderom.

Zapravo, Blumberg piše da je "iz Covida-19 procvetalo bogatstvo" širom Azije, počev od proizvođača testova i kitova za zaštitu, pa do naučnika koji rade na razvijanju vakcina.

Situacija je slična i na Zapadu, na primer, akcije firme "Vir Biotechnology" iz San Franciska, čak su se utrostručile u ovom periodu. Ova firma inače sarađuje s Nacionalnim Institutom Zdravlja, kada je reč o korona virusu.

Rast akcija kompanije kao što je "Allmed Medical Products" može biti znak da investitori očajnički traže svetlu tačku u globalnoj ekonomiji, posebno što se čini da se pandemiji ne nazire kraj.

Tražnja za dezinfekcionim sredstvima, maskama i ostalom medicinskom opremom - ne jenjava.

Allmed Medical Products

Foto: allmed-china.com

Akcije firme "Guangzhou Wondfo Biotech", koja proizvodi testove i kitove, skočile su za 40 odsto ove godine, i učinile da njeni predsednici - bračni par Li Venmei i Vang Jihua - postanu milijarderi.

Ova, nažalost, nepovoljna situacija koje već dugo traje, zapravo je "povoljna" za farmaceute, milijardere, ali i za bivšeg lekara, An Kanga, predsednika firme "Hualan Biological Engineering" (u kojoj je i većinski vlasnik akcija), koji sada radi na pronalaženju vakcine za Covid-19. U prošlosti je izumeo vakcinu za virus gripa H1N1.

"Hangzhou Tigermed Consulting", kompanija koju je osnovao Je Xiaoping, milijarder s diplomom Oksforda, uvećala je profit za 8 odsto, jer su kineske vlasti odobrile njegovo istraživanje vezano za Remdesivir, novi lek protiv virusa.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sam

    To je i Bio cilj

  • Atina

    "dok jednome ne smrkne drugome ne sviće"

  • 😷😷😷

    I penzioni fondovi se obogatili,pomrli im penzioneri,manje pare daju a vise u njihove dzepove

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke