• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Početak maja donosi veliku promenu svima koji putuju u SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova obaveza ukida se i za strane državljane koji ulaze u SAD kopnenim ili pomorskim putem

  • 0
Avio kompanije, avion, vakcinacija Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države će 11. maja ukinuti meru da strani putnici i radnici u saveznim institucijama moraju biti vakcinisani protiv kovida-19, objavila je Bela kuća.

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je još u februaru da se ukine obaveza da većina stranih putnika u vazdušnom saobraćaju bude vakcinisana protiv kovida, što je jedno od retkih preostalih ograničenja putovanja.

Bajdenova administracija ukinula je u junu prošle godine obavezan negativan test na koronu za strane putnike u vazdušnom prometu, ali je zadržala meru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o obavezi vakcinacije za većinu stranih putnika.

Podseća se i da su pravila onemogućila Novaku Đokoviću da učestvuje na nekim američkim turnirima, jer nije vakcinisan, ali će uskoro moći slobodno da uđe u SAD i igra na velikim američkim turnirima poput US Opena.

Ova obaveza ukida se i za strane državljane koji ulaze u SAD kopnenim ili pomorskim putem.

Pravila Bajdenove administracije nametnuta su u septembru 2021, kojima se zahtevalo vakcinisanje za oko 3,5 miliona zaposlenih u saveznim institucijama i za izvođače radova, a u protivnom - pretili su im otkazi ili disciplinski postupci.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>